Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska Video

Abramović pozvao Predsjedništvo BiH da posjeti Berkoviće, da vide gdje se oni nalaze (Video)

Opština Berkovići bila je epicentar najjačeg zemljotresa koji je skoro pogodio Hercegovinu. Oštećenja se broje na stotinama objekata. Ipak, nedovoljno da uslijedi posjeta bilo kojeg zvaničnika. U programu N1 načelnik Nenad Abramović poziva da se u opštini koju predvodi održi sjednica Predsjedništva BiH, proglašavajući sramotnom odluku ovog tijela da dodijele pomoć Stocu i Ljubinju, ali ne i Berkovićima.

Na čak 340 objekata u Berkovićima prijavljeno je oštećenje.

“Ni u jednoj jedinici lokalne uprave ne postoje takve slike koje stižu nakon zemljotresa kao što postoje u Berkovićima”, poručio je načelnik ove opštine Nenad Abramović gostujući u programu N1.

Ispred Opštine je uputio brojne dopise nadležnima, i na entitetske, ali i i državne adrese.

“Nažalost, u Berkovićima se do danas nije dogodila nijedna zvanična posjeta nijednog zvaničnika Berkovićima”, istakao je načelnik ove hercegovačke opštine.

Stoga je Abramović u programu N1 pozvao Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da posjeti Berkoviće, da vide gdje se oni naleze, i da tamo održe sjednicu. Smatra skandaloznim oduku da novac raspodjele Stocu i Ljubinju, ali ne i njima.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH je na sjednici održanoj u utorak dogovorilo finsansijsku pomoć Ljubinju i Stocu, ali i za porodicu Elmire Sefo koja je smrtno stradala.

S druge strane, Abramović naglašava kako je budžet opštine Berkovići blizu milion i 800 hiljada KM, a da se već sa sigurnošću može reći da će šteta biti i veća. Gradovi Podgorica i Nikšić su uplatili nekoliko hiljada eura pomoći ovoj bh. opštini, dok sličan tretman ne stiže iz naše zemlje.

Cijeli razgovor sa načelnikom opštine Berkovići pogledajte na ovom LINKU

Povezane vijesti

Republičke i državne vlasti preskaču Berkoviće?!

admin

Beograd sprema pomoć za Ljubinje i Berkoviće

admin

Berkovići: SDS osvojio najviše glasova za Skupštinu opštine

admin

Nenad Abramović pobjednik u Berkovićima

admin

Komentar