Grad Trebinje
Hercegovina

Republičke i državne vlasti preskaču Berkoviće?!

„Apelujem na Savjet ministara da Berkoviće ravnopravno uvrsti u pružanje pomoći kao i druge dvije opštine. Ukoliko se to ne desi naša reakcija neše izostati i ne isključujemo organizovanje protesta pred institucijama koje donose ovakve odluke“, naveo je Abramović.

Gradska uprava Podgorice uplatila je na račun Berkovića 10.000 evra u svrhu sanacije posljedica zemljotresa koji su pogodili tu opštinu.

Ovo je objavljeno danas na fejsbuk nalogu opštine Berkovići.

„Izražavamo veliku zahvalnost gradonačelniku Podgorice g. Ivanu Vukoviću i Gradskoj upravi Podgorica“, stoji u objavi.

Mnoge opštine i gradovi iz Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore pomogli su i najavili novčanu pomoć za sanaciju posledica od razornog zemljoteresa koji je nedavno pogodio tu malu i nerazvijenu opštinu.

Leutar.net Republičke i državne vlasti preskaču Berkoviće?!

Zanimljivo je da je danas Predsjedništvo BiH donijelo odluku da se iz budžeta zajedničkih institucija BiH za Ljubinje i Stolac izdvoji po jedan milion KM za pomoć u sanaciji šteta izazvanih zemljotresom.

Komentarišući tu odluku načelnik Berkovića Nenad Abramović kaže da je frapiran odlukom Predsjedništva BiH kojom se nalaže Savjetu ministara BiH da se odobri finansijska pomoć opštinama pogođenim zemljotresom gdje se Berkovići uopšte ne spominju.

„Od početka je nejasno kako se Berkovićima ne posvećuje pažnja iako su oba epicentra zemljotresa bili upravo u Berkovićima. Berkovići su možda procentualno gledajući pretrpjeli najveću štetu. Broj oštećenih objekata je 340, svako treće domaćinstvo je pretrpjelo štetu, devet porodica moraju biti iseljene“, navodi Abramović.

Leutar.net Republičke i državne vlasti preskaču Berkoviće?!

Gledajući današnju odluku Predsjedništva, kaže on, jasno mi je da je ta zapostavljenost namjerna.

„Apelujem na Savjet ministara da Berkoviće ravnopravno uvrsti u pružanje pomoći kao i druge dvije opštine. Ukoliko se to ne desi naša reakcija neće izostati i ne isključujemo organizovanje protesta pred institucijama koje donose ovakve odluke“, naveo je Abramović.

(BN)

Povezane vijesti

Abramović pozvao Predsjedništvo BiH da posjeti Berkoviće, da vide gdje se oni nalaze (Video)

admin

Beograd sprema pomoć za Ljubinje i Berkoviće

admin

Berkovići: SDS osvojio najviše glasova za Skupštinu opštine

admin

Komentar