Grad Trebinje
Republika Srpska

“VRLO KOREKTNI I PROFESIONALNI” Šulić objasnio da SIPA uzima tehničke izjave u parlamentu Srpske

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Deniš Šulić rekao je da službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH trenutno u prostorijama Narodne skupštine uzimaju tehničke izjave u vezi sa posebnom sjednicom parlamenta o vraćanju nadležnosti.

Riječ je o dokumentaciji u vezi sa 2003, 2004, i 2005. godinom, odnosno nekim odlukama koje je Narodna skupština usvajala u tom periodu, a vezi su sa posebnom sjednicom Narodne skupštine od 10. decembra. Želim da pohvalim da su vrlo korektni i profesionalni –  rekao je Šulić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da Narodna skupština tokom posebne sjednice o vraćanju nadležnosti nije izašla iz svojih okvira.

– Na sjednici smo razgovarali upravo o onim saglasnostima koje je Narodna skupština Republike Srpske dala 2003, 2004. i 2005. godine, a imali smo i informaciju o prenosu nadležnosti za koje Narodna skupština nije dala saglasnost, već je to bilo preneseno pod pritiskom Ustavnog suda ili međunarodnog faktora, najčešće visokog predstavnika – istakao je Šulić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Šulić je rekao da nije dobio nikakav poziv na saslušanje u Tužilaštvo BiH i da će se odazvati ukoliko ga dobije.

– Ono što smo radili u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pogotovo 10. decembra, bilo je po Ustavu i po zakonu. Nemam problema da se odazovem i da ponovo pojasnim šta smo željeli i šta smo radili – rekao je Šulić.

Odgovarajući na pitanje o održavanju posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj bi se trebalo raspravljati o zakonu o visokom sudskom i tužilačkom savjetu, Šulić je rekao da će skupštinski Kolegijum biti održan kada materijal za održavanje te sjednice dođe u parlament Srpske.

– To je posebna sjednica, tako da ona ne iziskuje da čekamo februar. Možemo je održati u januaru, kada se za to ukažu svi potrebni uslovi – rekao je Šulić.