Grad Trebinje
Trebinje

Ako neće Drašković, hoće SNSD i partneri

Grad Trebinje nije dobio zvanično saopštenje o prekidu izgradnje zgrade gimnazije, a ukoliko zadužbinar Rodoljub Drašković odustane, Grad Trebinje će nastaviti izgradnju, rekao je za Radio Trebinje gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. On je precizirao da je koalicija okupljena oko SNSD-a opredijeljena za izdvajanje dodatnih sredstava kako bi zgrada gimnazije konačno bila završena. 

“Direkt” je juče objavio odgovor koji je stigao iz Draškovićeve kompanije Swisslion Takovo, u kome on optužuje trebinjsku i vlast Republike Srpske za korupciju i reketiranje i rekao da odustaje od započetih investicija i od nastavka izgradnje zgrade gimnazije.

Ovo nije prvi put da Drašković odustaje ili povlači svoje investicije i da javno kritikuje vlast, s kojom je, nakon toga, dogovarao saradnju i nove projekte.

Drašković je u saopštenju naveo da je obavijestio Gradsku upravu Grada Trebinja o tome da mogu da nađu drugog zadužbinara, što je gradonačelnik demantovao.

“Nikakvo pismo niti saopštenje o prekidu izgradnje Gimnazije nije zvanično stiglo na adresu Gradske uprave. U proteklom periodu bilo je pojedinih zahtjeva kojima smo izlazili u susret Draškoviću, u skladu sa zakonom i našim mogućnostima. Obezbijedili smo vodu za Grad sunca po povlaštenim uslovima, učestvovali u rješavanju problema Industrije alata i u čestoj smo komunikaciji sa Rodoljubom Draškovićem. Kao odgovorni ljudi, mi smo tu da sagledamo situaciju i uradimo šta je moguće, u skladu sa zakonom”, naveo je Ćurić za Radio Trebinje.

Međutim, u srijedu je Ćurić, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da nisu razmišljali o preuzimanju Draškovićevih obaveza u pogledu izgradnje gimnazije, no nakon Draškovićevog saopštenja, stvari su se promijenile.

“Ukoliko i dobijemo pismo o odustajanju investiranja u novu zgradu gimnazije, nema razloga za brigu, kao odgovorni ljudi spremni smo da zapisnički konstatujemo šta je donacija, a šta Grad Trebinje treba da uradi kako bismo objekat stavili u funkciju, na ponos budućih generacija. Kao što znate, projekat je odobrila i Skupština grada, a koalicija okupljena oko SNSD-a u Trebinju, ako bude potrebno, opredijeljena je da se izdvoje dodatna sredstva, kako bi se završio ovaj značajan projekat”, zaključio je Ćurić.

Direkt

Komentar