Grad Trebinje
Republika Srpska

“Alkohol za djecu, razuzdane žurke, nasilje i droga” PDP traži istragu o skandalima u SNSD u Banjaluci i proziva Đajića

PDP od Policijske uprave i Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka traži da daju jasne odgovore na nemile scene koje su se prije nekoliko dana desile u prostorijama banjalučkog SNSD tokom koncerta jedne folk pjevačice u organizaciji ove stranke.

Iz PDP podsjećaju da je na tom koncertu u stranačkim prostorijama SNSD jedan maloljetnik pretrpio povrede od strane “visokorangiranog člana Gradskog odbora SNSD i zaposlenog privatizovanog UKC Republike Srpske”, te da je uslijedila “opšta tuča”.

– Tražimo jednak tretman za ovaj događaj kao i za druga počinjena krivična djela, a ne da se pričama o sukobu maloljetnika pokušava sakriti odgovornost visokih funkcionera i same vlasti – poručuju iz PDP.

Navode da je organizator odgovoran za ugrožavanje bezbjednosti građana i za točenje velikih količina alkohola djeci.

– Mora se dati odgovor i na pitanje otkud droga u prostorijama SNSD, o čemu takođe postoje ozbiljne tvrdnje – navode u PDP.

Kako tvrde u PDP, građani mjesecima svjedoče organizovanju sve razuzdanijih okupljanja pod okriljem vladajuće partije.

– Na kraju, kao što vidimo bavljenje SNSD ugostiteljskim i estradnim poslom dovelo je do fizičkih obračuna, povreda maloljetnika i ozbiljnih ugrožavanja bezbjednosti – navodi se u saopštenju PDP.

Direktno su prozvali narodnog poslanika i direktora UKC RS, dr Vladu Đajića, koji je i predsjednik Gradskoj odbora SNSD Banjaluka.

U PDP tvrde da se Đajić, “sa svojim šefom Dodikom bavi stvarima koje ugrožavaju i bezbjednost i zdravlje”, umjesto da liječi ljude i bude direktor najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj.

– Takve stvari su neprimjerene za bilo kojeg ozbiljnog čovjeka, a kamoli za nekoga ko u isto vrijeme obavlja više visokih javnih dužnosti. I to sve zarad politike i očajničke potrebe da podigne rejting posrnulom SNSD. Ovakvi postupci su pokazatelj da bolesni režim ne preza ni od čega u svojoj zadnjoj fazi nestajanja – poručuju iz PDP.

Iz ove opozicione stranke navode da Republika Srpska mora ponovo postati mjesto gdje će visoki funkcioneri djelovati na način da čuvaju ugled i države i naroda

– Šarlatanima opasnih namjera i još opasnijih djela na odgovornim pozicijama konačno moramo reći zbogom – navodi se u saopštenju PDP.