Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Ana Divac: Sigurna sam da ćemo se vratiti u Trebinje (Foto)

Pauzu u karijeri čuveni košarkaš koristi za obilazak poznatih turističkih atrakcija u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni, a posebno emotivno je doživeo povratak u rodno Prijepolje. Društvo mu pravi supruga Snežana.

Pre nekoliko meseci Vlade Divac završio je epizodu kao generalni direktor Sakramento Kingsa jer je odlučio da se povuče sa te pozicije, te je ovu pauzu iskoristio da sa suprugom Snežanom provede kvalitetno vreme u domovini. Sem što su pri povratku iz Amerike nekoliko nedelja iskoristili za druženje sa prijateljima u Beogradu, najviše vremena provode u Crnoj Gori, gde uživaju u suncu, prirodi i moru.

– Ana i Vlade odavno nisu imali duži odmor kada bi mogli da posete sve najbliže prijatelje i obiđu mnoga turistička bogatstva našeg podneblja, te su ovu pauzu u Divčevoj karijeri iskoristili da nadomeste sve što im je nedostajalo. Sem što uživaju u svom domu u Luštici, oni gledaju da svaki slobodan trenutak provedu negde u prirodi i posete neka mesta u kojima godinama nisu bili – navodi izvor blizak bračnom paru, te dodaje:

– Za Vlada je posebno emotivno bila poseta rodnom gradu Prijepolju, gde je zajedno sa suprugom obišao sva omiljena mesta iz detinjstva, ali i vidikovac odakle se pruža prelep pogled na ceo grad. Posebno su uživali u specijalitetima ovog kraja, s obzirom da u Americi nemaju često priliku da pojedu srpske specijalitete. Naravno da je burek sa mesom bio na Divčevom meniju za doručak jer takav kakav prave u Bosni nema u Americi. Supruga proslavljenog košarkaša neretko ume da podeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama da posebno uživaju u domaćoj kuhinji. Sem poslastica i mesa, dan nije mogao da prođe bez bureka u porodici Divac.

– Hrana za dušu! – poručila je Snežana uz fotografiju doručka.

Pre povratka u rodni kraj Snežana Divac pohvalila se i da je zajedno sa Vladom uživala u poseti Bosni. Tom prilikom oni su posetili Trebinje, Višegrad, Mostar i otkrili da im je ovo iskustvo jako prijalo s obzirom da oboje važe za velike pustolove, pa sem lokalnih turističkih atrakcija, vreme su proveli otkrivajući prirodne lepote ovog podneblja.

– Sigurna sam da ćemo se vratiti ovde, pogotovo u Trebinje – poručila je Ana na svom Instagramu uz nekoliko fotografija iz pomenutog grada.

Takođe, na preporuku supruge, Divac je vreme u Bosni iskoristio i da obiđe Visoko i bosanske piramide.

– Supruga je bila ovde pre nekoliko godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uverim u ono što sam već u glavi imao, da je ovo nešto veliko za čovečanstvo i da svi treba da budemo deo ovog projekta, da pomognemo da se sve ovo usavrši. Iako mi je ovo bila prva poseta, sve sam pratio putem interneta, sva dešavanja, a drago mi je da sam i lično sve doživeo. Nadam se da će ljudi iz celog sveta posećivati ovo mesto, ono je deo naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na dr Osmanagića na svemu što je otkrio – rekao je prilikom posete Divac za lokalne medije.

Divac: Novak mi je predložio bosanske piramide

Vlade je dodao da mu je u nedavnom razgovoru i sam Novak Đoković ispričao sve o poseti bosanskim piramidama:

– Čuo sam se i s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje, a ja ću njemu preneti svoje. Ovo je prelepo, ne samo za sportiste, već za sve ljude, a ja ću definitivno dolaziti ovamo ponovo. Iako živim u Americi, često sam na našim prostorima, tako da mi nije daleko da dođem – kazao je Divac, koji je u društvu supruge uživao u obilasku.

BLIC

Povezane vijesti

HUMANITARKE Ana Divac, Jelena Ðoković i Snežana Dimitrijević na čelu borbe sa koronom

admin