Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Bolnica Trebinje ima spreman odgovor u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije

Epidemiološka situacija u Trebinju je stabilna iako je broj pacijenata na kovid odjeljenju Bolnice Trebinje posljednjih dana povećan na 25.

Među njima je 12 pacijenata na kiseoničkoj terapiji, a četvoro čeka rezultate testiranja.

Nikolina Mučibabić, portparol Bolnice Trebinje, za Radio Trebinje ističe da svakodnevno otpuste po nekoliko pacijenata i da su u potpunosti spremni da hospitalizuju nove ukoliko bude neophodno.

„Odjeljenja koja su bila u prethodnom periodu u kovid režimu – hirurgija sa ortopedijom, odjeljenje interne medicine, te oftalmologija, pedijatrija, urologija i ORL vraćena su u svoju namjenu, a ukoliko u narednom periodu bude povećan broj oboljelih od korona virusa postoji spreman plan da se na adekvatan način smjeste svi pacijenti“, navodi ona.

Dodaje da su uvijek u pripravnosti i na oprezu, dobro organizovani  da postupe onako kako protokoli nalažu i da na adekvatan način zbrinu pacijente i zaštitite njihovo zdravlje.

Još dvije vrijedne donacije Bolnici Trebinje

Bolnica Trebinje danas je dobila dvije vrijedne donacije, jednu od kompanije “Hemofarm” koja im je uručila zaštitnu opremu za medicinske radnike, a drugu od Fonda zdravstvenog osiguranja RS koji su donirali pelene za odrasle.

Mučibabićeva ističe da je u akciji „Hemofarma“ pod nazivom „Superheroji maske nose ispod očiju“ sredstva prikupljena od prodaje probiotika od čega je nabavljena zaštitna oprema za zdravstvene ustanove u BiH.

„Prikupljeno je oko 40.000 maraka za kupovinu zaštitine opreme za deset zdravstvenih ustanova u BiH među kojima je i Bolnica Trebinje. S toga koristimo priliku da im zahvalimo, pokazali su svoju društvenu odgovornost. Ova donacija će mnogo značiti našem medicinskom osoblju koje se neoumorno, evo već skoro godinu dana, bori za svaki udah naših pacijenata. Ne smijemo zaboraviti ni naše spremačice koje su, takođe, sve ovo vrijeme, na prvoj liniji odbrane od kovida-19. Velika zahvalnost i na donaciji u pelenama za odrasle koju smo dobili od Fonda zdravstvenog osiguranja RS”, navela je ona.

Prethodnih dana Bolnici Trebinje uručena je i vrijedna donaciju u zaštitnoj opremi od „HP medija grupe” i prijatelja iz Slovenije.

Za medijske radnike besplatno serološko testiranje

Mučibabićeva podsjeća da je od 1. februara u Bolnici Trebinje ponovo  počelo komercijalno  serološko testiranje pacijenata na antitijela na korona virus. Kažu da su testovi gotovi isti dan, najjeftiniji su i najpouzdaniji u gradu.

„Za sada je odziv dosta veliki jer je to najeftiniji i najpouzdaniji serološki test u gradu. Da kažemo da se serološko testiranje radi svakim radnim danom od 10 do 12 časova na ulazu u Bolnicu Trebinje, kod šaltera za naplatu participacije. Rezultati testa su gotovi istog dana, cijena je 30 maraka, a uputnica od porodičnog ljekara nije potrebna”, pojašnjava Mučibabićeva za Radio Trebinje.

Za sve medijske radnike sa područja Trebinja u ponedjeljak, 8. februara, biće organizovano besplatno serološko testiranje na prisustvo anititijela na virus korona.

„Pored ljekara i medicinskog osoblja i vi mediji ste bili na toj prvoj liniji, konstantno bili u kontaktu sa zaraženim ljudima i vjerovatno većina i bila zaražena. Tako da smo odlučili da organizujemo besplatno testiranje. Koristim ovu priliku da zamolim sve novinare sa područja našeg grada da nam na našu mejl adresu dostave spisak zainteresovanih da možemo sve da organizujemo“, navela je ona.

Radio Trebinje

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Slobodna radna mjesta na dan 3.1.2024. godine

admin

Povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi u Popovom polju van žitotne opasnosti

D D

U Trebinju pogoršana epidemiološka situacija (Video)

admin

Šta se dešava? Kiseonik se doprema na sve strane

admin

Temelji nove bolnice na proljeće: Zemljište za izgradnju bolnice unijelo pometnju među trebinjske odbornike

admin

NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA Vakcinisani uglavnom sa blažim simptomima (Video)

admin