Grad Trebinje
Region

Božovića sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge

Predsjednik Opštine Budva priveden u Specijalno policijsko odjeljenje

Predsjednik Opštine Budva Milo Budva Milo Božović, koji je uhapšen jutros, priveden je u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

On je uhapšen u policijskoj akciji koja se danas sprovodi u više crnogorskih gradova.

Njega sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

“Po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilaštvo, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode predsjednika opštine Budva M.B., jer postoje osnovi sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić.

Akciju hapšenja izveli su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a Božović je uhapšen u svojoj porodičnoj kući u centru Budve.

Kako “Vijesti” saznaju, Božović se nalazio u u porodičnom domu, a pretres njegove kuće su izvršili pripadnici SPO.

Nakon toga je izvršen pretres njegovog kabineta u zgradi Opštine i pripadnici SPO ga trenutno (oko 11.30 časova) sprovode u zgradu SPO-a u Podgorici.

Prema saznanjima Vijesti, hapšenja su počela jutros u 4 sata u Budvi, Cetinju i Podgorici.

Nakon što su izuzeli dokaze, policijski automobil je napustio dvorište porodične kuće Božovića.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona – EUROPOL, Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta. O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mjera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, kazao je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Iz Kabineta predsjednika Opštine Budva, kazali su da Božović nije uhapšen, već da je Tužilaštvo pozvalo na saslušanje.

Ko je Božović

Božović je predsjednik Opštine Budva, a na funkciji menadžera te Opštine bio je u periodu od 10. januara 2017. do 13. oktobra 2020. godine.

Na parlamentarnim izborima u avgustru 30. avgusta 2020. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore.

Kao poslanik, bio je član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, član Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i zamjenik člana Stalne delegacije pri Interparlamentarnoj uniji (IPU).

Prethodno, od 2005. do 2020. godine, biran je za odbornika u Skupštini Opštine Budva.

vijesti.me

Komentar