Grad Trebinje
Trebinje

Brojni Trebinjci bez interneta deset dana (Audio)

Brojni Trebinjci svakodnevno se žale na kvalitet fiksne telefonije, interneta i televizije, a neki od njih već desetak dana nemaju uopšte ni jednu od ovih usluga.

Kvarovi, mahom nastaju poslije vremenskih nepogoda i korisnici po nekoliko dana nemaju internet ili je on vrlo loš, zbog čega često dovode u pitanje svoj posao, jer mnogi od njih rade od kuće.

“Zakon za zaštitu potrošača preporučuje korisnicima usluga da ispoštuju procedure, da se jave u kancelariju MTEL-a i svoju žalbu evidentiraju u Knjigu reklamacija i naprave pismeni prigovor, u kome tačno treba da navedu u kojoj oblasti su njihova prava narušena”, kaže Neška Ilijić, izvršni direktor Udruženja građana “Oaza”, koje se bavi zaštitiom potrošačkih prava.

Prema njenim riječima jedan primjerak pismenog prigovora ostavljaju sebi, a drugi ide operateru, odnosno pružaocu usluga i ukoliko u roku od nekoliko dana, zavisno od vrste prigovora, kvar ne bude otklonjen, prigovor može biti upućen prema Republičkoj inspekciji ili Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH.

“Svaka druga vrsta izražavanja protesta ili žalbe može da stvori određenu vrstu pritiska, ali jedni efektan put je ovaj, koji prati procedure”, ističe Neška Ilijić.

Razgovarao Ratomir Mijanović

Povezane vijesti

Formirati savjete za zaštitu potrošača u Trebinju i drugim opštinama u Hercegovini (Video)

admin