Grad Trebinje
Hercegovina

Brutalni snimci iz nevesinjske škole otkrili novi slučaj vršnjačkog nasilja

Brutalni snimci vršnjačkog nasilja učenika osnovne škole u Nevesinju ovih dana kružili su društvenim mrežama, a na njima se moglo vidjeti iživljavanje nad djetetom koji leži na podu dok ga drugi šutiraju nogama.

Brutalni snimci vršnjačkog nasilja učenika osnovne škole u Nevesinju koji su posljednjih dana kružili društvenim mrežama su izbrisani s platformi zbog scena nasilja.

Kako lokalni mediji pišu ovo nije prvi slučaj u nevesinjskoj osnovnoj školi, te sve nadležne službe uključujući i rukovodstvo škole istražuju dva slučaja vršnjačkog nasilja u dva odjeljenja.

Vršnjačko nasilje u posljednjih nekoliko godina u porastu je u cijeloj BiH i regionu i sve češće se pojavljuju u medijima na društvenim mrežama brutalni snimci iživljavanja djece nad vršnjacima.

Neki od tih slučajeva završavali su tragično, kao što je prošle godine nakon samoubistva djeteta u Novom Travniku objavljena informacije da je ono počinilo samoubistvo jer je trpilo dugi period vršnjačko nasilje.

Na problem vršnjačkog nasilja kontinuirano upozoravaju iz Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH, kao i brojnih udruženja, te upozoravaju kako je važno govoriti o vršnjačkom nasilju i upozoravati na moguće posljedice, kako ne bi došlo do najgoreg mogućeg scenarija.

klix

Povezane vijesti

Nevesinjci se sve više okreću Mostaru (Video)

admin

Porodilište zaštitni znak Nevesinja

admin

TUŽILAŠTVO OTVORILO ISTRAGU U NEVESINJSKOJ ŠKOLI: Naloženo ispitivanje svih učesnika u slučaju vršnjačkog nasilja

admin

Detalji vršnjačkog nasilja u nevesinjskoj školi

admin

“Bitka za odbranu Hercegovine” (Video)

admin

Nikola Radovanović iz Nevesinja ispunio dječački san potpisom za Partizan: Zemljak Savić mi daje savjete

admin