Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Porodilište zaštitni znak Nevesinja

Porodilište je postalo zaštitni znak Nevesinja. Mnogi kažu da je ovo odjeljenje na ponos cijele Hercegovine. Beba je iz godine u godinu sve više, a pacijenti su sa svih strana.

Dajana Radovanović iz Bileće za porođaj je izabrala upravo nevesinjsku bolnicu.

-Jako sam zadovoljna uslovima u ovoj ustanovi pogotovo sa osobljem. Trudnoću mi je vodio doktor Kokotović, a porodio me doktor Tamindžija, porođa je protekao u najboljem redu – kaže Dajana.

Mnoge majke zaobiđu porodilište u svom gradu. Najviše je naravno porodilja iz Hercegovine ima ih i iz drugih dijelova Srpske, mali nevesinjski tim porađao je i Crnogorke, a bila je i jedna Amerikanka. 

U timu šest babica i dva doktora, sve stižu ali osmjeh ne skidaju s lica.

-Jako smo ponosni. Imamo mali ali jako lijep kolektiv takođe naši uslovi su jako lijepi što nam daje motivaciju da posao obavljamo što bolje. U zadnje vrijeme imamo sve više žena koje se odlučuju za naše porodilište i to nam je takođe satisakcija da radimo što bolje- rekla je Žana Tomović, glavna sestra ginekologije i akušerstva u bolnici Nevesinje.

-Kada dobijete zdravu bebu i taj osmijeh žene koja se porodi vjerujte ne može se porediti ni sa čim ta sreća kojoj prisustvujemo. Isto tako to je velika odgovornost, veliki je stres, uvijek su vam u rukama dva života- priča Biljana Vuković, sestra ginekologije i akušerstva u bolnici Nevesinje 

Odjeljenje uređeno i dobro opremljeno, medicinari stručni, edukovani a prevnstveno  ljubazni, baš to je i razlog što je nevesinjsko porodilište najpopularnije u regionu. Na čelu tima je doktor Ranko Kokotović. Priča da se u zadnjih nekoliko godina broj beba uduplao a sve se radi savremenim metodama

-Što se tiče porodilja tu smo uveli bezbolni porođaj, epiduralnu anesteziju i kod carskog reza tu najčešće radimo u tim regionalnim anestezijama spinalnu i epiduralnu anesteziju. Prednost tih anestezija je svakako i za nas jer puno konfornije radimo a inače i za porodilje jer poslije porođaja čuju plač bebe, a bebice im odmah stavimo na grudi -rekao je Ranko Kokotović, načelnik odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo bolnice Nevesinje.

Na ovom odjeljenju se po savremenim i novim procedurama rade i razne operacije. Od početka godine u Nevesinjskoj bolnici je rođeno oko 70 beba, u prošloj ih je na svijet došlo blizu 250. I zbog svega ovoga mnogi kažu da je baš ovo možda najljepše mjesto u Hercegovini jer upravo odavde unazad nekoliko godina stižu one najljepše vijesti.

ATV

Povezane vijesti

Nevesinjci se sve više okreću Mostaru (Video)

admin

TUŽILAŠTVO OTVORILO ISTRAGU U NEVESINJSKOJ ŠKOLI: Naloženo ispitivanje svih učesnika u slučaju vršnjačkog nasilja

admin

Brutalni snimci iz nevesinjske škole otkrili novi slučaj vršnjačkog nasilja

admin

“Bitka za odbranu Hercegovine” (Video)

admin

U Nevesinju nagli skok oboljelih: Najviše zaraženih koronom u jednom danu od aprila

admin

Palijativnu njegu imaju samo bolnice u Gradišci i Nevesinju

admin