Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

Brža i jednostavnija komunikacija: “Sberbanka” otvara posebne linije za kontakte sa klijentima

Iz “Sberbanke” Banjaluka poručuju građanima da će od sutra, biti dostupan besplatan Call Centar broj: 080059999 kao i onlajn formular na www.sberbankbl.ba kako bi dobili svoj termin koji će im omogućiti da dođu brže, jednostavnije do kvalitetne bankarske usluge koja im je potrebna.

Razumijemo  paniku i strah klijenata, ali vjerujte banci koja uspješno posluje 20 godina, nije imala nijedan problem, sve obaveze i usluge smo ispunjavali prema klijentima na obostrano zadovoljstvo, tako  će ostati i dalje – istakao je Aleksandar Kesić, predsjednik uprave “Sberbanke” Banjaluka.

U najkraćem vremenskom roku, a najkasnije do četvrtka, kako kažu, svi kanali komunikacije od zvaničnih profila banke do telefonskih linija će biti potpuno osposobljeni i u funkciji klijenata.

Nakon što je Evropska unija uvela sankcije ruskim bankama, Agencija za bankarstvo RS preuzela je, po zakonu, upravljanje akcijama “Sberbanke”.

U roku od 48 sati, počevši od juče ujutru, traje restruktruiranje banke.

Do tada banka radi u izmjenjenom režimu, a što znači i da klijenti na šalteru mogu da podignu najviše 3.000 KM, a na bankomatu onoliko koliko imaju limit.

– Banka je zdrava. Mi smo likvidni. Sve i jednu marku možemo da isplatimo. Imamo oko 270 miliona KM depozita po viđenju, a na računima Centralne banke imamo oko 320 miliona KM – poručio je juče Kesić.