Grad Trebinje
Uncategorised

Buha: Edukovaćemo medicinski kadar za naredni period (Audio)

Prvi tim specijalizanata iz Bolnice Trebinja naredne sedmice počeće sa dodatnom edukacijom u Banjaluci iz kiseoničke terapije, kako bismo što prije imali edukovani kadar – jer se pretpostavlja da će u januaru i februaru pacijenti biti ugroženi ne samo od virusa korona već i od drugih respiratornih virusa, poput sezonskog gripa, kazao je za Radio Trebinje Stanko Buha, vršilac  dužnosti direktora Bolnice Trebinje za medicinska pitanja

„Mislim da ćemo u naredna dva mjeseca uspjeti da završimo prvi turnus edukacije, tako da ćemo za prva dva mjeseca naredne godine imati dodatni specijalizovani ljekarski kadar. I dalje nam je deficitaran srednji medicinski kadar jer nam se iz regija Trebinje i Foča, na naš poziv, odazvalo samo sedam medicinskih sestara“, kazao je Buha.

Napominje da, i pored otežane epidemiološke situacije, u Bolnici Trebinje nijedan pacijent neće ostati uskraćen za adekvatno liječenje.

„Što se tiče predstojećih praznika i uopšte ponašanja, trebamo opet napomenuti da su maska, distanca, što kraće vrijeme provedeno sa drugim osobama i lična higijena osnovni uslovi koje svaki sugrađanin treba da poštuje, kako bi se pomoglo našim zdravstvenim radnicima“, ističe Buha.

Razgovarala Vlatka Musić/Radio Trebinje

Povezane vijesti

U Trebinju pogoršana epidemiološka situacija (Video)

admin

NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA Vakcinisani uglavnom sa blažim simptomima (Video)

admin

Smrt od korone ili s koronom? (Video)

admin

Teška situacija u Trebinju, ljekari poručuju: Umjesto da poštujemo mjere, navikavamo se na smrt

admin

Buha: Medicinsko osoblje na izmaku snaga, situacija teška

admin

KAPACITETI BOLNICE SKORO POPUNJENI U martu registrovano 645 novozaraženih (Video)

admin