Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

“Čast je biti građanin Banjaluke” Vučić poručuje da će pružiti podršku Srpskoj u mnogim projektima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Banjaluci da je zadovoljan što je danas u Srpskoj.

BiH u cjelini je za Srbiju treća izvozna destinacija, ukupno trgovinski partner broj sedam. Vjerujem da trgovinska razmjena u 2021. može da bude značajno veća. Što se tiče Savjeta za saradnju, pažljivo sam saslušao sve o političkoj situaciji u Srpskoj i BiH. Za nas je važno da čuvajući mir razvijamo naše ekonomije, da ljudima obezbjedimo više mogućnosti. Da oni koji žive u Republici Srpskoj i Srbiji vide da će imati posla, da njihova djeca mogu da ostanu na ognjištima, rekao je Vučić.

On je poručio da su mir i zajednički rad naša budućnost.

– Potrudili smo se da u skoro svakoj opštini u Republici Srpskoj finansiramo neki projekat. Posebnu pažnju obratićemo na Drvar i na tri opštine u Republici Srpskoj: Kostajnicu, Dubicu i Nevesinje – kaže Vučić.

Govoreći o projektu aerodroma u Trebinju, Vučić je rekao da računica govori da će gradnja koštati između 98 i 100 miliona evra, a Srbija će da uložiti između 73 i 75 miliona evra.

– Naravno, to nije kraj ulaganja. Trebate računati da taj aerodrom treba razvijati, da neće neke godine poslovati u gubitku. Ali mislimo da tu postoji veliki potencijal. Ono što je za nas veoma važno, jeste naše povezivanje, infrastruktura – kaže Vučić.

Vučić je rekao da će pružiti podršku građanima Republike Srpske kroz podršku izgradnje auto – puta do Bijeljine.

– Mi plaćamo kompletnu izgradnju mosta. Spemni smo da pomognemo i za dionicu do Bijeljine, 17 kilometara od mosta do Bijeljine, gdje je ukupna procijenjena vrijedost 136 miliona evra. Srbija će na sebe preuzeti 100 miliona evra. Time povezujemo cijeli region, naš srpski narod, ali i sve narode – otkrio je Vučić.

Vučić kaže da je juče razgovarao sa MMF, da Srbija uspijeva da zadrži stopu javnog duga ispod 60 odsto, ali da obezbijedi ekonomski rast.

– Imamo ubjedljivo najviše stranih direknih investicija. Nije lako se boriti, ali možemo da pomognemo Srpskoj i nastavićemo da pomažemo više. Gradićemo kompleks u Donjoj Gradini, da svako naše dijete dolazi u Gradinu, da to bude obavezna ekskurzija, da nauče šta smo prošli u Jasenovcu. Takođe, za nas je strahovito važna saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, zato su dva ministra o tome razgovarala. Postigli smo rezultate u posljednja tri mjeseca, ali smatramo da ta borba treba da bude još uspješnija – rekao je Vučić.

Kaže da je počastvovan što je počasni građanin Banjaluke i da mu je to obaveza više da pomaže Banjaluku i da je zbliži sa Beogradom.

Povezane vijesti

Ryanair najavio 79 linija iz Hrvatske, evo u koje gradove možete iz Dubrovnika

admin

AIR Serbia i ovog ljeta leti prema Dubrovniku i još pet hrvatskih aerodroma, evo detalja

admin

BiH učestvuje u uvođenju sankcija protiv Rusije (Video)

admin

Dobroslavić o gradnji aerodroma u Trebinju: Ne želimo se miješati u njihovu odluku, ali nije nam drago

admin

Franković ponovo o aerodromu Trebinje: Srbija ima neke namjere za koje ne znamo kakve su

admin

U novom predizbornom spotu Vučić izlazi iz frižidera pa se u njega vraća (Video)

admin