Grad Trebinje
Region

Crnogorci prodaju “majbah”, početna cena ostavlja bez daha (Foto)

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore, objavilo je poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju automobila marke Mercedes-benc

U pitanju je model “majbah S 650”, registarskih oznaka PG-HM542.

“Svaki evro je važan u godini socijalne pravde. Rasipništvu je kraj, novac od prodaje ide tamo gde je najpotrebnije – socijalno ugroženima”, rekao je ministar Milojko Spajić, a kako je navedeno u oglasu, početna cena navedenog vozila je 456.933,18 evra, pišu Vijesti.

Prodaja imovine će se vršiti javnim usmenim nadmetanjem u Budvi, Babin do, Ulica Osma, br. 1, u petak, 23. jula, sa početkom u 19:00 časova, navodi se u oglasu objavljenom na sajtu Vlade Crne Gore.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju podnosioci prijava, odnosno sva zainteresovana lica koja uplate depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cene za predmetnu imovinu, i to 22.846,65.

Vlada Crne Gore je sredinom februara usvojila predlog za davanje saglasnosti za prodaju dva “majbaha”.

Tada je premijer Zdravko Krivokapić rekao da će sredstva od prodaje biti uplaćena u budžet i da će se koristiti za pomoć ugroženim građanima.

Dva “majbaha” je krajem 2017. i početkom 2018. kupila Agencija za nacionalnu bezbednost za 1,2 miliona evra.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić nedavno je izjavio da predsednik Milo Đukanović nije ispoštovao zaključak Vlade, kojim je određena prodaja “majbaha”, i da se oglušio se o zahtev koji mu je uputila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) za povraćaj vozila, kako bi se sproveo postupak prodaje.

Zbog toga se, kako je kazao, procena vrednosti vozila ne može izvršiti.