Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Ćurić odgovorio Vukanoviću: Što se tiče FK “Leotar” sve je urađeno po zakonu

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je danas da gradonačelnik sa saradnicima ima ovlaštenja da relocira novac iz gradskog budžeta sa konta jednog odjeljenja na konto drugog odjeljenja u iznosu do pet odsto, a postoji i javni poziv za novac koji se daje Fudbalskom klubu i drugim sportskim klubovima.

Trebinjski gradonačelnik tvrdi da je radio sve po zakonu, kada je riječ o novcu koji je iz gradskog budžeta prebačen FK “Leotaru“ radi deblokade računa kluba.

On je ovo naveo na konferenciji za novinare, nakon što je Lista za pravda i red Nebojše Vukanović danas novinarima saopštila da je podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja, načelnika odjeljenja za finansije po ovlaštenju Momira Šarenca i generalnog direktora ERS Luke Petrovića.

– Naš cilj je da svi klubovi u narednom periodu dobiju sve što zaslužuju i da imamo još više premijerligaša i shodno rezultatima podijelimo i novac koji imamo – rekao je Ćurić.

Komentarišući Vukanovićevu izjavu da će, ukoliko sudske istance ne budu uradile svoj posao prema krivičnoj prijavi, pratiti i prozivati tužioce i sudije, Ćurić je rekao da je to nedopustivo i ponižava sve građane.

– Ne plašim se ničega, zajedno sa saradnicima donosim odluke i ja sam odgovoran za sve što sam radio. Stigao je zahtjev od klubova i svih sportskih radnika da FK “Leotar“ nastupa u premijer ligi BiH i iznašao sam sa svojim saradnicima rješenje da dođemo do deblokade računa, da se fudbaleri takmiče u Premijer ligi BiH – istakao je Ćurić.  

On se upitao je li slučajno da kada i Fudbalski savez BiH  i Vlada RS  hoće da pomognu i izdvoje značajan novac za sprotsku infrastukturu  pojavi neko ko kaže da se radilo nešto kako ne treba.

– U jeku turističke sezone kada je Trebinje puno turista ti ljudi zaustavljaju ljude po ulicama da ispričaju neku priču koju su mogli ispričati na drugim mjestima. Vrijeme će pokazati ko je u pravu, a ko nije ,ali ulica nije mjesto za rješavanje probleme. Sve što ima da kažu neka urade na nekom priličnijem mjestu, a nadležni organi će reći svoje – istakao je gradonačelnik Trebinja.

Pres konferenciji u Gradskoj upravi Trebinje, htjeli su prisustvovati i Nebojša Vukanović i članovi liste Za pravdu i red, ali im je obezbjeđenje reklo da mogu prisustvovati samo novinari.  

srpskainfo.com