Grad Trebinje
Hercegovina

Detalji saobraćajne nesreće kod Bileće: Mladići poginuli u direktnom sudaru

Dvojica Bilećana M.V. (34) i P.K. ( 22) poginuli su u saobraćajnoj nesreći noćas oko dva sata iza ponoći, na magistralnom putu Bileća – Gacko, u dijelu puta koji prolazi kroz selo Bijela Rudina.

Njih dvojica su, prema potvrdama iz Okružnog tužilaštva Trebinje, upravljali automobilima audi 6 i BMW X3, u kome se na mjestu suvozača nalazio još jedan mladić i on je zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je hospitalizovan na Odjeljenju intenzivne njege u Bolnici Trebinje, ali, i pored dijagnostifikovanih lomova kostiju, nije životno ugrožen.

Okružni tužilac je, prema izvršenom uviđaju koji je urađen zajedno sa policijom, utvrdio da je na putu došlo do direktnog sudara, jer su se kretali iz suprotnih pravaca.

“Vozilo audi A6, kojim je upravljao M.V., kretalo se iz pravca Gacka, a u susret mu je dolazio BM X3 iz pravca Bileće, kada je došlo do direktnog sudara”, kazao je za “Nezavisne” Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje.

Najvjerovatniji uzroci ove nesreće su neprilagođena brzina uslovima na putu i možda alkohol, što će se još ispitati, jer je tužilac naredio da se tijela prevezu u Prosekturu Trebinje radi daljih pretraga.

Forenzički patolog, doktor Dražen Damjanjuk iz Prosekture Trebinje je potvrdio da će sve biti obavljeno u ponedjeljak, te da će raditi samo spoljni pregled leševa, a to podrazumijeva i nalaz krvi.

U ovom se slučaju neće utvrđivati ni krivica jer su oba vozača smrtno stradala, pa nema potrebe ni za dodatnim vještačenjima.

Vesna Duka/Nezavisne novine