Grad Trebinje
Republika Srpska

Dječak iz Banjaluke preko oglasa tražio posao kako bi zaradio za ekskurziju

Da bi zaradio novac za ekskurziju u Srbiji petnaestogodišnji Aleksa Vučić iz Banjaluke dosjetio se maštovite ideje, te je na drvo u naselju Borik okačio oglas za, kako je sam napisao, “okolokućne” poslove.

U dirljivom oglasu Aleksa je bio krajnje iskren te je naveo da mu novac treba jer su oni i majka sa novcem “kratki”.

Nije krio ni svoje mane pa je u oglasu istakao da nije pouzdan radnik, te da je van kondicije, a u vrline je ubrojao to da je jači od većine petnaestogodišnjaka i da nije namćor.

Aleksin otac je preminuo od posljedica kovida-19 prošle godine, a kako njegova majka Biljana Vučić navodi za “Nezavisne novine”, kao i mnogi drugi, žive od 1. do 1. u mjesecu.

“Nismo gladni, nismo žedni, ali ga opominjem da pripazi sa novcem jer je takva situacija. On je zamislio da ću ja podići kredit da bi on išao na ekskurziju, te je jedno veče sjeo i napisao oglas koji je ujutro zalijepio na drvo”, rekla je Vučićeva.

Da je Aleksa okačio ovaj oglas saznala je tek kada ju je pozvala profesorica engleskog da da novac za njegovu ekskurziju.

“Ispočetka sam govorila ljudima da ako imaju neki posao da on uradi da tek tada mogu da daju pare, a ako nema posla da ne mogu da uzmem novac tek tako”, kazala je Vučićeva.

Novac za njegovu ekskurziju kako ističe Aleksina majka skupila je od svojih para, ali da joj je palo na pamet da ima još djece koja nemaju novac za ekskurziju.

“Onda sam rekla da ko god hoće da da novac da daju ili da uplate direktno u turističku agenciju i da to bude donirano nekom drugom djetetu, jer će Aleksa i tada biti presrećan što je svojom inicijativom omogućio svojim drugarima da ne ostanu kod kuće”, rekla je Vučićeva.

Da ovo nije prvi put da Aleksa ima “biznis” ideje kojima bi zaradio novac potvrđuje njegova majka, koja kaže da je bio drugi razred kada je napisao prvu priču i prodavao ispred marketa.

“Moj sin je maštovit za desetoro ljudi, uvijek ima neke nove ideje i stalno nešto pravi”, zaključila je Vučićeva za “Nezavisne”.