Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Dodik: Aerodrom se gradi, a bezbjednosni događaji koji su uznemirili javnost biće prošlost

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Trebinje stabilna lokalna zajednica, što je preduslov da se realizuju svi planirani projekti.

– Drago mi je što se završava duhovni centar u Mrkonjićima zajedničkim novcem Vlada Srbije i RS i lokalne zajednice. Obilaznica je nešto što će se raditi. Pored špekulacija oko izgradnje aerodroma, od ovoga projekta nema odustajanja, o čemu sam prije dva dana razgovarao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Postoje neke formalnosti koje su malo usporile realizaciju, ali sve je zastalo pomalo zbog pandemije, što ne želimo da nam bude izgovor – istakao je Dodik.

Dodik je naveo da mu je drago što je Trebinje lider u realizaciji projekata podrške porodici u RS, te što je posljednjih dana u ovom gradu posao našlo 40 radnika.

On je dodao da su vlasti RS podržale mnoge projekte u Trebinju i radile zajedno na privlačenju investitora, te da će tako biti i ubuduće.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je naveo da Trebinje ima i da će i ubuduće imati podršku republičkih vlasti oko svih važnih projekata.

On je najavio gradnju obilaznice oko grada, izgradnju kliničkog centra, aerodroma, a jedna od tema razgovora sa srpskim članom Predsjedništva BiH je bila i šta grad treba uraditi kako bi bilo još više sportskih klubova i kako još bolje iskoristiti turističke potencijale juga Srpske.

Sastanku u gradskoj upravi prisustovali su i direktori ERS i Hidroelektrana na Trebišnjici Luka Petrović i Gordan Mišeljić.

Prije sastanka sa lokalnim vlastima srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se sa rukovodsvom Policijske uprave Trebinje.

Novinarima je rekao da će biti riješeni svi slučajevi koji su u posljednje vrijeme uznemiravali javnost u našem gradu.

– Bezbjednost je veoma važna za svaku  zajednicu, kao i dobra saradnja lokalne zajednice i policije, te nulti odnos prema bilo kom obliku kriminala. Događaji koji su uznemirili građane Trebinja biće rješeni, sve se kreće u pravom smjeru, a oni koji se bave kriminalnim radnjama sigurno će manje imati sna, nego do sada. Osnovni preduslov za stabilnost društva je stabilna bezbjednosna situacija –  poručio je Dodik. 

Radio Trebinje

Povezane vijesti

Ryanair najavio 79 linija iz Hrvatske, evo u koje gradove možete iz Dubrovnika

admin

AIR Serbia i ovog ljeta leti prema Dubrovniku i još pet hrvatskih aerodroma, evo detalja

admin

Dobroslavić o gradnji aerodroma u Trebinju: Ne želimo se miješati u njihovu odluku, ali nije nam drago

admin

Franković ponovo o aerodromu Trebinje: Srbija ima neke namjere za koje ne znamo kakve su

admin

Freebird pokreće 13 charter linija iz Dubrovnika, evo prema kojim gradovima

admin

Što kažu Dubrovčani o gradnji trebinjskog aerodroma?

admin