Grad Trebinje
Hercegovina

Dodik: Na terenu mijenjati položaj Srba u Mostaru, inače je sve MRTVO SLOVO NA PAPIRU

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da, poslije promjene Ustava, treba mijenjati položaj Srba u institucijama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Jeste da je promijenjen položaj Srba kada je u pitanju Ustav Kantona, ali ako ne zaživi na terenu, to je mrvo slovo na papiru – rekao je Dodik prije sastanka sa predstavnicima političkih stranaka i udruženja iz Mostara.

On je dodao da nastoji, koliko može, da pomogne srpsku zajednicu u dolini Neretve, te da je tu i danas da procijene kako djelovati u budućnosti.

– Iza nas je dosta dobrih stvari koje smo učinili i u crkvi i kroz političko djelovanje. Danas imamo političke predstavnike srpskog naroda u Gradskom vijeću – rekao je Dodik i dodao da će se sresti i sa predstavnicima hrvatskog naroda, ali da prvo mora da čuje glas Srba u Mostaru.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara ispred Srpske liste Velibor Milivojević rekao je da je Dodikov dolazak još jedan dokaz zainteresovanosti Republike Srpske za situaciju u Mostaru i Federaciji BiH i za život srpske zajednice.

– Ovo je još jedan nastavak podrške i danas ćemo se baviti i političkim i vanpolitičkim temama u Mostaru i kantonu. Ova zajednička politika koju slijedimo, koordinišemo i usaglašavamo daje rezultate – rekao je Milivojević.

On je napomenuo da su i Srbi konačno postali konstitutivni u ovome kanton, što treba da da još više poticaja da bi se i borili i sve to sproveli u djelo.

– Poslije političke podrške, doći će i druga podrška jer smo mi voljni da ostanemo u Mostaru i kantonu i da položaj srpske zajednice poboljšamo – rekao je Milivojević i dodao da će im u tome srpski član Predsjedništva BiH i Republika Srpska stajati na raspolaganju.

Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović, kao domaćin u Mostaru, rekao je da je Dodikova posjeta veoma važna za cjelokupnu zajednicu u Mostaru, uz napomenuda on od početka podržava njihovo djelovanje kroz obnovu svetinja, zajednice, političko organizovanje.

– To je nama jako bitno – rekao je iguman Danilo.

Iguman Danilo je istakao da su Srbi u Mostaru zadovoljni stanjem, ali da uvijek može biti mnogo bolje, uz napomenu da mnogo toga treba promijeniti, prvenstveno kvalitet života srpskog naroda.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Mostaru sa predstavnicima srpskih političkih stranaka i udruženja u ovom gradu.

Na sastanku su predstavnici SNSD-a, SDS-a, Gradskog odbora “Prosvjete” iz Mostara, SPKUD “Gusle”, Udruženja mladih “Mitropolit Leontije”, Udruženja povratnika, Udruženja ratnih veterana, Udruženja “Aleksa Šantić”, Srpskog omladinskog kluba “Božuri”, te načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković i predsjednik OO SNSD-a Gacko Srđan Milović.

srpskainfo.com

Povezane vijesti

“Neka bude svjetlost nad Mostarom” Počela akcija prikupljanja sredstava za obnovu Saborne crkve

admin

Haos u Mostaru: Jaka kiša i vjetar nosili sve pred sobom (VIDEO)

D D

Nevesinjci se sve više okreću Mostaru (Video)

admin

KONKURS ZA POSAO Trgovac u maloprodajnom objektu (m/ž)

admin

Za Srbe u Mostaru ponovo nema mjesta u javnom sektoru (VIDEO)

admin

Mostarac Senad Šantić sve svoje zaposlenike odveo u Alanyu na godišnji odmor

admin