Hercegovina

Dodik: Na terenu mijenjati položaj Srba u Mostaru, inače je sve MRTVO SLOVO NA PAPIRU


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da, poslije promjene Ustava, treba mijenjati položaj Srba u institucijama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Jeste da je promijenjen položaj Srba kada je u pitanju Ustav Kantona, ali ako ne zaživi na terenu, to je mrvo slovo na papiru – rekao je Dodik prije sastanka sa predstavnicima političkih stranaka i udruženja iz Mostara.

On je dodao da nastoji, koliko može, da pomogne srpsku zajednicu u dolini Neretve, te da je tu i danas da procijene kako djelovati u budućnosti.

– Iza nas je dosta dobrih stvari koje smo učinili i u crkvi i kroz političko djelovanje. Danas imamo političke predstavnike srpskog naroda u Gradskom vijeću – rekao je Dodik i dodao da će se sresti i sa predstavnicima hrvatskog naroda, ali da prvo mora da čuje glas Srba u Mostaru.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara ispred Srpske liste Velibor Milivojević rekao je da je Dodikov dolazak još jedan dokaz zainteresovanosti Republike Srpske za situaciju u Mostaru i Federaciji BiH i za život srpske zajednice.

– Ovo je još jedan nastavak podrške i danas ćemo se baviti i političkim i vanpolitičkim temama u Mostaru i kantonu. Ova zajednička politika koju slijedimo, koordinišemo i usaglašavamo daje rezultate – rekao je Milivojević.

On je napomenuo da su i Srbi konačno postali konstitutivni u ovome kanton, što treba da da još više poticaja da bi se i borili i sve to sproveli u djelo.

– Poslije političke podrške, doći će i druga podrška jer smo mi voljni da ostanemo u Mostaru i kantonu i da položaj srpske zajednice poboljšamo – rekao je Milivojević i dodao da će im u tome srpski član Predsjedništva BiH i Republika Srpska stajati na raspolaganju.

Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović, kao domaćin u Mostaru, rekao je da je Dodikova posjeta veoma važna za cjelokupnu zajednicu u Mostaru, uz napomenuda on od početka podržava njihovo djelovanje kroz obnovu svetinja, zajednice, političko organizovanje.

– To je nama jako bitno – rekao je iguman Danilo.

Iguman Danilo je istakao da su Srbi u Mostaru zadovoljni stanjem, ali da uvijek može biti mnogo bolje, uz napomenu da mnogo toga treba promijeniti, prvenstveno kvalitet života srpskog naroda.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Mostaru sa predstavnicima srpskih političkih stranaka i udruženja u ovom gradu.

Na sastanku su predstavnici SNSD-a, SDS-a, Gradskog odbora “Prosvjete” iz Mostara, SPKUD “Gusle”, Udruženja mladih “Mitropolit Leontije”, Udruženja povratnika, Udruženja ratnih veterana, Udruženja “Aleksa Šantić”, Srpskog omladinskog kluba “Božuri”, te načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković i predsjednik OO SNSD-a Gacko Srđan Milović.

srpskainfo.com


Povezane vijesti

Za Srbe u Mostaru ponovo nema mjesta u javnom sektoru (VIDEO)

admin

Mostarac Senad Šantić sve svoje zaposlenike odveo u Alanyu na godišnji odmor

admin

POSTAVLJA SE VELIKI KRST NA ZVONIKU Nakon 29 godina Saborna crkva nadvisila se, u punom sjaju, nad Mostarom

admin

U Mostaru počeli pregovori: Jedno važno mjesto pripada i Srbima

admin

Mostar: Srpskim posmatračima nije dozvoljeno na uđu na više biračkih mjesta

admin

Mostarski Srbi odbili da se sastanu sa Inckom

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više