Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

Dodik: Narod u Republici Srpskoj dobro živi, nikada veće plate, veći broj zaposlenih

Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, juče je na posebnoj sjednici NSRS-a rekao da ekonomija RS nikad nije bila bolja, kao ni vidljivost RS na međunarodnom planu, iako opozicija tvrdi da RS nema prijatelja.

Rekao je i da su borci u RS sa ovom vlašću dobili što nikad nisu imali.

Naveo je i da sve dobro funkcioniše, da plate nikada nisu bile veće, kao i broj zaposlenih, da ima i dosta investicija, ali neki pred njima zatvaraju oči ili ih ne žele vidjeti.

“RS nije zadužena kako to neki žele da prikažu. Naš ukupni dug je manji od evropskih propisa. Daleko smo od dozvoljenih 60 posto, u ovoj godini imamo dogovorenih 2 milijarde investicija. RS nije ona samo koja kreči i krpi, nego ona koja investira. Narod u RS dobro živi, borci s ovom vlašću su dobili ono što nikad nisu imali. Ovo što danas vidimo je dio opozicionog kapaciteta. Mogli ste biti malo bolji. Hoćete da mi dovedemo ljude ovdje da vidite kako to izgleda”, kazao je u svom obraćanju u NSRS.

Takođe je predložio da NS RS podrži da uslov za povratak predstavnika RS u institucije BiH bude donošenje zakona kojim bi RS i konstitutivni narodi bili zaštićeni od klevete i nazivanja genocidnim.

Nadalje predložio je i da NS RS potvrdi zaključke o povlačenju saglasnosti na poreze, vojsku i pravosuđe, i da se ide dalje u pregovore, a jedan od prijedloga je i uspostavljanje antikorupcionog tima u NS RS, na čijem čelu bi bio predstavnik opozicije, koji bi preispitao sve antikorupcijske mjere koje je donijela vlast do sada.