Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik ponovo u Tužilaštvu BiH “U potpunosti negiram sve, to je politički proces koji se organizuje”

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik stigao je danas ponovo u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine kako bi nastavio s davanjem iskaza u aferi “Pavlović banka”, javljaju mediji.

Tužilaštvo istražuje kako je Dodik kupio vilu na Dedinju u Beogradu 2007. godine.

Nakon prethodnog saslušanja u Tužilaštvu BiH Dodik je rekao da su Tužilaštvo BiH i Sud BiH neustavna kategorija, ali da će se svaki put kada se predmet odnosi na njega uvijek odazvati.

– U potpunosti negiram sve. Predočeno mi je nešto od prije 11 godina sa pogrešnom premisom. Istinita je činjenica da sam 2007. godine zaključio ugovor o kreditu sa Pavlović bankom od 1,4 milion KM – rekao je Dodik dodajući da kredit otplaćuje i danas.

On je rekao da je imao i dva stana u Beogradu koje je prodao i koje je djelimično iskoristio za otplatu kredita, prenosi ATV.

– Inkriminacija postoji lažna. To je politički proces koji se organizuje od strane Tužilaštva koji je pod direktnim uticajem ambasada, a jedna od tih je britanska ambasada – rekao je Dodik citirajući blog britanskog ambasadora koji je još ranije pisao o Dodikovom kreditu