Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Doktorica Drašković o fotografiji na kojoj pacijent prima infuziju na ulici: To nam služi na ponos!

Važno je naglasiti da nijedan naš sugrađanin nije ostao nepregledan, naglasila je direktorica Doma zdravlja

Povodom fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama, na kojoj je čovjek koji prima infuziju ispred Doma zdravlja Trebinje, dr. Branka Drašković, direktorica trebinjskog Doma zdravlja je izjavila da ova fotografija služi na ponos medicinskom osoblju grada.

– Fotografija medicinske sestre u Trebinju koja priključuje infuziju zaraženom sugrađaninu ispred Doma zdravlja, a koja je jutros osvanula na društvenim mrežama, služi nam na ponos i pokazuje koliko se požrtvovano naši zaposleni bore i ulažu nadljudske napore da svakom pacijentu pruže pregled i terapiju – kaže Drašković.  

Fotografija je napravljena u danu kada su bez prekida radile tri respiratorne ambulante i kada su svi ljekari i medicinske sestre bili angažovani na pregledima i uzimanju nalaza pacijentima sa izraženim simptomima Covida-19.

– Važno je naglasiti da nijedan naš sugrađanin nije ostao nepregledan i da je svakom uključena adekvatna terapija. Uslove i broj pacijenata ne biramo. Radimo sa onim što nam je na raspolaganju. Iz spomenutih razloga komentari i podsmijeh na račun ustanove, zdravstvenog sistema i medicinske sestre koja je u haotičnim uslovima pandemije našla način da oboljeli dobije adekvatnu terapiju su najblaže rečeno neumjesni – navodi Drašković.

Dodaje da je svako dao sebi pravo da kaže kako bi trebalo da izgleda zbrinjavanje pacijenata, ali niko se nije ponudio da pomogne na bilo koji način.

– Tačno se zna koliko u Trebinju ima zdravstvenih radnika. Ne mogu se preko noći stvoriti desetine diplomiranih ljekara i medicinskih sestara koliko bi realno bilo protrebno u uslovima kakvi jesu. I ne samo kod nas, svugdje u svijetu.

Slike zaraženih koji stoje u redovima i padaju na ulicama stižu iz Španije, Francuske, Britanije, dakle mnogo uređenijih i bogatijih zemalja. Iz Trebinja još ne stižu, ne stižu, ne zato jer nemamo zaraženih, procentualno ih imamo najviše u RS izgleda – navodi naša sagovornica.

Nemaju šta da kriju

Dodaje da „to malo ljekara i sestara svaki dan pregleda na stotine Covid sumnjivih pacijenata.

– To malo ljekara i sestara izvadi im krv, snimi pluća, priključi terapiju. Taj naš mali grad i mali Dom zdravlja imaju tri respiratorne ambulante više od jednog Pančeva koje ima 100.000 stanovnika. U tom malom Domu zdravlja radi se non-stop. I sad pripremaju četvrtu ambulantu. A zašto? Zato što se uporno dežurni kritičari svega i svačega ne pridržavaju mjera. Zato što nam maske služe jedino da sakrijemo svoje pravo lice – navodi doktorica.

Dodaje da „naše sestre nemaju šta da kriju“.

– One imaju jedan zadatak: da pomognu svakom pacijentu, a hoće li to biti u kućnoj posjeti u koje idu svako jutro, ambulanti, ili na klupi ako je ambulanta puna nije ni važno. Sve dok nikog ne vrate kući. Sve dok se lavovski bore. Sve dok stoje na nogama – izjavila je dr. Drašković.

AVAZ

Povezane vijesti

Dom zdravlja Trebinje uveo dodatne brojeve telefona na koje se može zakazati vakcinacija

admin

ODGOVORNI ZABRINUTI Da li je ljubinjski Dom zdravlja pred gašenjem? (Video)

admin

Timovi porodične medicine – Timovi koji pobjeđuju: BORBA BEZ POŠTEDE

admin

Oko 1.830 Trebinjaca primilo vakcinu, IMUNIZACIJA SE NASTAVLJA idućeg vikenda (Video)

admin

Dom zdravlja u Trebinju: Većina pregledanih pacijenata pozitivna na koronu

admin

Počinje vakcinacija u Domovima zdravlja; Poziv licima starijima od 65 godina

admin