Grad Trebinje
Region

“DOLAZI SLOBODA” Golob nakon najviše osvojenih glasova u Sloveniji poručio da će nastojati brzo sastaviti novu vladu

Robert Golob, osnivač stranke Pokret sloboda, nakon najviše osvojenih glasova birača na parlamentarnim izborima rekao je u pobjedničkom govoru da u Sloveniju “dolazi sloboda” i da će nastojati brzo sastaviti novu vladu.

Svi vi ste zaslužni da će u Sloveniju sutra doći sloboda – rekao je Golob sinoć u poruci članovima svog izbornog štaba, javljajući se putem video-poziva iz samoizolacije u kojoj je od početka prošle sedmice zbog zaraze virusom korona.

On je posebno zahvalio za podršku organizacijama civilnog društva i mladima za koje je rekao da ga inspirišu i da će poboljšanje uslova za život mlađih generacija biti jedan od prioriteta njegove buduće vlade, koju želi što prije formirati.

Golob kaže da je oduševljen visokom izlaznošću na izbore koja se, prema nezvaničnim podacima, kreću oko 65 odsto, što daje budućoj vladi poseban legitimitet i odgovornost da ispuni ono što su u programu stranke obećali.

Ovaj pedesetpetogodišnji menadžer i relativno novo lice u slovenačkoj politici, rekao je sinoć, pozdravljajući svoje članove, da je stranka postigla svoj cilj i veličanstven izborni rezultat, prenose slovenački mediji.

Janez Janša, dosadašnji premijer i lider Slovenske demokratske stranke, čestitao je pobjedniku i poručio da će u parlamentu biti još jači jer su ostvarili dobre rezultate tamo gdje ih do sada nisu imali.

U parlament bi trebala ući demohrišćanska Nova Slovenija (NSI) koja dobija osam mandata, Socijalni demokrati (SD) sa sedam zastupničkih mjesta i LJevica sa četiri mandata.