Grad Trebinje
Republika Srpska

Dragojević Stojić neće da stoji zbog Šeranića “Previše je vremena bačeno da bih im dala još tih pet minuta”

Zbog političkih igara lažnih zaštitnika interesa Republike Srpske i posljedica koje te igre donose, ni u kom slučaju ne namjeravam tih pet minuta ostaviti pacijente i obustaviti rad.

To je saopštila dr Maja Dragojević Stojić, član Predsjedništva SDS, povodom najava da će prosvjetni radnici u Srpskoj sutra na pet minuta obustaviti rad u znak podrške ministru Alenu Šeraniću, kome su SAD uvele sankcije.

– Niko od nas nema nikakve veze sa sankcijama u koje su se vodeći ljudi upetljali, nit možemo uticati na to – poručuje Dragojević Stojić.

Ona kaže da je vlast, nažalost, ta koja sankcioniše vlastiti narod.

– Niz loših i pogrešnih odluka tokom pandemije, kada je struka oborila glavu zbog politike, nemar i nebriga za rješavanje problema u zdravstvu, dovele su do toga da danas mi trpimo “sankcije”, ali one koje smo uveli sami sebi. Vlast je danas, nažalost, ta koja sankcioniše vlastiti narod. Zbog toga, ali i zbog loše slike Republike Srpske koju ovakve vijesti stvaraju u svijetu, ne želim i nemam sa kim da se solidarišem. Previše je vremena bačeno da bih im dala još tih pet minuta – rekla je Dragojević Stojić, saopšteno je iz SDS.

Društvo doktora medicine Republike Srpske i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske pozvalo je sve radnike u zdravstvu da sutra u 12 časova na pet minuta zaustave proces rada i izađu ispred svojih zdravstvenih ustanova, te na taj način pruže podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alenu Šeraniću kojem su SAD uvele sankcije.

srpskainfo.com

Komentar