Grad Trebinje
Trebinje

Durić: Epidemiološka situacija veoma nepovoljna

Epidemiološka situacija u Trebinju je veoma nepovoljna jer je u posljednja dva dana otkriven 51 novi slučaj zaraze virusom korona, a veliki je broj i onih koji čekaju rezultate, rekla je Srni epidemiolog trebinjskog Doma zdravlja Jelena Durić.

Ona je istakla da je trenutno u Trebinju aktivno 75 slučajeva zaraze i da dodatno zabrinjava povećan broj pregleda u respiratornoj ambulanti Doma zdravlja i povećan broj uzetih uzoraka.

“Mene kao epidemiologa raduje to da je kod većine slučajeva klinička slika blaga, što ne znači da se kod većine neće javiti određene komplikacije”, rekla je Durićeva.

Ona je dodala da su kapaciteti ove službe odavno prekoračeni, ali da će svi zajedno nastaviti da rade profesionalno.

“Osobe koje imaju simptome treba da se izoluju i jave svom porodičnom ljekaru radi daljih uputstava. Molim sve da poštuju preporučene mjere”, naglasila je je Durićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić novinarima je rekao da je gradski Štab za vanredne situacije zasjedao i da nisu donesene nove mjere, ali se insistira na tome da se kontrola u Trebinju dodatno pojača.

“Prema informacijama iz trebinjske Bolnice, nije ništa još kritično, ali je činjenica da će ovaj povećan broj zaraženih napraviti neke pometnje. Poslali smo zahtjev prema Ministarstvu i Republičkom štabu i nadamo se da će nam u susret kao i ranije izaći bolnice u Nevesinju i u Foči”, dodao je Ćurić.

Prema posljednjim informacijama, u istočnoj Hercegovini u protekla 24 časa otrivena su 42 nova slučaja zaraze virusom korona, od toga je 30 iz Trebinja, devet iz Bileće, dva iz Nevesinja i jedan iz LJubinja.

SRNA

Povezane vijesti

Kovid potvrde u BiH nakon Nove godine?

admin

Složena epidemiološka situacija u Trebinju: Strepnju izazivaju velika okupljanja za novogodišnje i božićne praznike

admin

U Trebinju pogoršana epidemiološka situacija (Video)

admin

Oko 1.830 Trebinjaca primilo vakcinu, IMUNIZACIJA SE NASTAVLJA idućeg vikenda (Video)

admin

ALARMANTNO U TREBINJU Situacija odavno zrela za oštrije mjere (Video)

admin

ZABRINJAVA TEŠKA KLINIČKA SLIKA Pogoršanje epidemiološke situacije u Trebinju (Video)

admin