Grad Trebinje
Region

Đurović: Odluka o rušenju nelegalnih objekata Đukanovića zakonita

Crnogorska ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović izjavila je da je odluka o rušenju nelegalnih objekata u vlasništvu odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića u Nikšiću apsolutno u skladu sa zakonom i da se objekti mogu zakonito srušiti.

Đukanovićev advokat Neda Ivović ranije je kazala da odluka Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kojom se nalaže rušenje nelegalnih objekata u vlasništvu porodice Đukanović „predstavlja očigledno pravno nasilje i bezobzirno ignorisanje relevantnih propisa, kao i egzaktnih i lako provjerljivih činjenica“.

Novaković Đurović je za “Vijesti” kazala da je 29. marta “na objektu zalijepljen poziv stranci da će 31. marta biti izvršen inspekcijski nadzor”.

Kaže i da je vlasnik objekta mogao da se pojavi i da eventualno da komentare.

Ona je ocijenila da je rušenje objekata “apsolutno u skladu sa zakonom” i da je inspektor samostalan u svom odlučivanju kada ima pravni osnov, jer su, kako dodaje, objekti podignuti suprotno planskoj dokumentaciji, prenosi RTCG.

-Dokaz da se inspektor isključivo vodio svojim nadležnostima na tom prostoru je da osim ovih objekata imate i pomoćne objekte, za koje mi nemamo nadležnost da ih kontrolišemo. Inspektor je obijavestio Opštinu Nikšić koja je nadležna za te objekte – zaključila je Novaković Đurović.

Komentar