Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Eparhijska kuhinja u Trebinju: Počelo farbanje jaja

“To, naravno, nije sve, jer Fondacija ‘Sveti Vukašin’ takođe priprema vaskršnje darove socijalno ugroženim kategorijama, sa drugih spiskova, i oni će dijeliti farbana jaja, a što se nas tiče, mi ćemo po ustaljenom višegodišnjem nepisanom pravilu, uz blagoslov vladike Dimitrija, jedan dio jaja koji smo nabavili ofarbati, a jedan dio ćemo, po želji naših korisnika, dijeliti kao svježa”, kaže Gojko Bokić, kuvar u Narodnoj kuhinji.

On podsjeća da će jaja, osim njihovim korisnicima, dijeliti i na Vaskrs, po hramovima nakon bogosluženja, kao i uz vaskrsno posluženje, a dio će se nositi i u Bolnicu Trebinje.

Jaja će se, kao i prethonih godina, dijeliti shodno broju članova domaćinstva njihovih korisnika, a tako će raditi i u humanitarnom udruženju.

Takođe već su počeli pakovati vaskršnje pakete socijalno ugroženim porodicama koje će im se podijeliti uoči Vaskrsa, a donirali su ih svi dobri građani Trebinja, kao i privredni i društveni subjekti u ovom gradu.

Bokić dodaje da će, uz jaja, korisnicima Narodne kuhinje dijeliti i svježe pileće meso, kao i gotova jela i slatkiše.

“Mi inače uoči vikenda dijelimo pojačane obroke i konzerve, jer vikendima i velikim crkvenim praznicima kuhinja ne radi, pa ćemo i ovoga puta dijeliti svježe pilenke za njihove vaskršnje trpeze, kao i slatkiše, gotova jela, supe u kesama, koja smo dobili iz trebinjskog ‘Svislajona’, od Rodoljuba Draškovića, kome bismo i ovom prilikom zahvalili, jer u bilo kojoj akciji nam izlazi u susret, a isto tako je slična donacija od njih isporučena i u Udruženje ‘Sveti Vukašin'”, dodaje Bokić.

Radio Trebinje

Komentar