Grad Trebinje
Republika Srpska Izdvojeno

FOTELJE VAŽNIJE Ovo je dnevni red sa kojim su socijalisti izašli pred vladajuću koaliciju (FOTO)

Nakon današnjeg sastanka vladajuće koalicije u Srpskoj, pred novinarima se pričalo o zaštiti vitalnih interesa Srpske, pala je i kletva protiv Srba koji bi pristali da u Sarajevu odlučuju o državnoj imovini…

Međutim, domaćinu ovog skupa, Socijalističkoj partiji, od toga je bilo mnogo važnije jedno drugo pitanje, a to su fotelje.

Dok je Srpska pod neviđenim pritiskom, dok Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović uvode sankcije, dok Kristijan Šmit suspenduje zakon koga je izglasala Narodna skupština Srpske, u vrijeme kada je ugrožena bezbjednost Dodika i njegove porodice, socijalisti prvo pričaju o – funkcijama.

Novinari koji su ušli u salu za sastanke uspjeli su da fotografišu prijedlog dnevnog reda, a na njemu je pod jedan navedeno: “Usaglašavanje koalicionih aktivnosti u kontekstu otvorenih kadrovskih pitanja”.

Tek druga tačka dnevnog reda, ispod koga je potpisan domaćin, lider SP Petar Đokić, bila je: “Aktivnosti institucija Republike Srpske u cilju zaštite ustavno-pravnog poretka Republike Srpske”. Pod tri su bila “ostala pitanja”.

Znajući ovo, nameće se pitanje o istinitosti priče o ugroženosti RS, ako vidimo da je Dodikovom sada već najdugovječnijem koalicionom partneri na prvom mjestu kadrovska politika. Pa tek onda sve ostalo. Ili je socijalistima funkcija draža od Srpske?

srpskainfo.com