Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Furtula: Svi kapaciteti lokalne zajednice podređeni projektu trebinjskog aerodroma

Grad Trebinje će po hitnom postupku pripremati svu neophodnu dokumentaciju, u prvom redu prostorno plansku dokumentaciju, a narednih dana biće izglasan leks specijalis o aerodromu Trebinje, kako bi postigli željene rokove i ubrzali sve procedure i pristupili izgradnji aerodroma, potvrdio je za Radio Trebinje  Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje u gradskoj upravi Trebinja.

Prema njegovim riječima, gradska uprava Trebinja preuzela je na sebe obavezu da pripremi prostorno plansku dokumentaciju, da je mijenja, ako je neophodno.

„U okviru svih radova koji će prethoditi izgradnji aerodroma sa terminalima i pratećom infrastrukturom, neophodno je ukloniti rastinje, obezbijediti drenažne sisteme, izgraditi pristupne puteve, vodovodnu i elektro mrežu, optiku i još mnogo toga“, kazao je on.

Furtula ističe da će svi kapaciteti lokalne zajednice biti podređeni ovom projektu, najvećem u zadnjih nekoliko decenija, koji će se realizovati na ovom području.

„Predviđena je izgradnja piste u dužini od 3,5 kilometra na stazi od 5 do 6 kilometra, koja će se protezati u pravcu sjeverositok –zapad , a radi se o jednom velikoj povrini od oko 3 milona kvadratnih metara, oivičenoj Gradom sunca i selima Taleža i Mionići“, precizirao je Furtula.

On kaže da se budući aerodrom uklapa u neke zamisli Grada Trebinja, gdje će uskoro uz zapadnu obilaznicu, sa njene lijeve strane ukoro biti promovisan projekat univrzitetsko-kliničkog centra. Takođe, tu će, sa desne strane biti izgrađena slobodna zona, a odluku o njenom osnivanju usvojila je juče Skupštine grada, u cilju privlačenja investicija i davanja pogodnosti domaćim i stranim investitorima. Sve će to, napominje Furtula, sa Gradom sunca činiti jedan cjelovit prostor koji će biti urbanizovan u bliskoj budućnosti.

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Ryanair najavio 79 linija iz Hrvatske, evo u koje gradove možete iz Dubrovnika

admin

AIR Serbia i ovog ljeta leti prema Dubrovniku i još pet hrvatskih aerodroma, evo detalja

admin

Dobroslavić o gradnji aerodroma u Trebinju: Ne želimo se miješati u njihovu odluku, ali nije nam drago

admin

Franković ponovo o aerodromu Trebinje: Srbija ima neke namjere za koje ne znamo kakve su

admin

Freebird pokreće 13 charter linija iz Dubrovnika, evo prema kojim gradovima

admin

Što kažu Dubrovčani o gradnji trebinjskog aerodroma?

admin

Komentar