Izdvojeno Hercegovina

Furtula: Svi kapaciteti lokalne zajednice podređeni projektu trebinjskog aerodroma

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •   

Grad Trebinje će po hitnom postupku pripremati svu neophodnu dokumentaciju, u prvom redu prostorno plansku dokumentaciju, a narednih dana biće izglasan leks specijalis o aerodromu Trebinje, kako bi postigli željene rokove i ubrzali sve procedure i pristupili izgradnji aerodroma, potvrdio je za Radio Trebinje  Vedran Furtula, načelnik Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje u gradskoj upravi Trebinja.

Prema njegovim riječima, gradska uprava Trebinja preuzela je na sebe obavezu da pripremi prostorno plansku dokumentaciju, da je mijenja, ako je neophodno.

„U okviru svih radova koji će prethoditi izgradnji aerodroma sa terminalima i pratećom infrastrukturom, neophodno je ukloniti rastinje, obezbijediti drenažne sisteme, izgraditi pristupne puteve, vodovodnu i elektro mrežu, optiku i još mnogo toga“, kazao je on.

Furtula ističe da će svi kapaciteti lokalne zajednice biti podređeni ovom projektu, najvećem u zadnjih nekoliko decenija, koji će se realizovati na ovom području.

„Predviđena je izgradnja piste u dužini od 3,5 kilometra na stazi od 5 do 6 kilometra, koja će se protezati u pravcu sjeverositok –zapad , a radi se o jednom velikoj povrini od oko 3 milona kvadratnih metara, oivičenoj Gradom sunca i selima Taleža i Mionići“, precizirao je Furtula.

On kaže da se budući aerodrom uklapa u neke zamisli Grada Trebinja, gdje će uskoro uz zapadnu obilaznicu, sa njene lijeve strane ukoro biti promovisan projekat univrzitetsko-kliničkog centra. Takođe, tu će, sa desne strane biti izgrađena slobodna zona, a odluku o njenom osnivanju usvojila je juče Skupštine grada, u cilju privlačenja investicija i davanja pogodnosti domaćim i stranim investitorima. Sve će to, napominje Furtula, sa Gradom sunca činiti jedan cjelovit prostor koji će biti urbanizovan u bliskoj budućnosti.


  • 4
  •  
  •  
  •  
  •   

Povezane vijesti

Da li će BiH pružiti ruku Srbiji kao što je Turskoj (Video)

admin

Dodik ohrabren nastojanjima da se ubrza izgradnja aerodroma u Trebinju

admin

Odabran projektant Aerodroma Trebinje – Posao povjeren banjalučkom Institutu za građevinarstvo IG, vrijednost ugovora 68 miliona dinara

admin

Auto-put Banjaluka-Beograd i aerodrom Trebinje strateški ciljevi Srpske i Srbije

admin

Dokle se došlo sa projektom trebinjskog Aerodroma? (Video)

admin

Razgovori sa predstavnicima BiH o kontroli neba iznad budućeg Aerodroma Trebinje

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više