Grad Trebinje
Trebinje

GBO Trebinje: Apel Policijskoj upravi Trebinje

GBO Trebinja je iz sredstava medija, a i lično razgovarala sa Markom Dučića borcem prve kategorije kao i sa starješinama PU Trebinje, a vezano za optužbe našeg člana, Marka Dučića.

Iz medija smo čuli sve optužbe Marka gdje navodi da je policija upotrebljavala silu u momentu kad je bio vezan lisicima i da je u samoj upravi ponižavan sa više postupaka.

Pogledali smo i saopštenje policije gdje su iznijeli podatke koji ukazuju da je Marko pružao otpor i fizički i verbalno napao policajca na svojoj dužnosti, kao i događaje koji su prethodili.

BORS, GBO Trebinje ne želi da presuđuje, mi smo se borili i izborili za Republiku Srpsku. Srećni smo što je policija naša, jedan od tih koji su se borili je i naš Marko i naravno želimo da živimo u društvu gdje je zagarantovana bezbjednost svakom građaninu, a policija je uz ostale institucije nosilac toga posla. Naravno, sagledavajući situaciju, apelujemo na Policijsku upravu Trebinje da, kako su najavili, sprovedu unutrašnju kontrolu, slučaj koji se desio rasvijetle do kraja i o sveme tome obavijeste javnost.

Ako je neko ovim postupkom ukaljao uniformu našeg MUP-a, a znamo da su i pripadnici MUP-a imali veliku ulogu u stvaranju Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, da je veliki broj policajaca i penzionera policije naši članovi i sigurani smo da će i oni biti za to da takvima nije mjesto u našem MUP-u.

GBO Trebinje

Povezane vijesti

Sve što trebate da znate o boračkom dodatku u Republici Srpskoj

admin

Boračke kategorije tvrde da su zanemarene, Ćurić negira

admin