Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Boračke kategorije tvrde da su zanemarene, Ćurić negira

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić odbacio je tvrdnje predstavnika trebinjske Boračke organizacije da se ne rješavaju problemi zaposlenja boračkih kategorija i djece palih boraca, te da u Gradskoj upravi izbjegavaju sastanke s ovom populacijom.

Ćurić kaže da nema dana da trebinjske lokalne vlasti nisu u kontaktu sa boračkim kategorijama koje su im prioritet.

“Pomenuti satanak nije prvi koji smo imali, jer smo se redovno i ranije susretali, a prije nekoliko godina je bio izdefinisan jedan od spiskova prioriteta kod zapošljavanja boračkih kategorija, koji smo mi preko 85% realizovali zapošljavanjem, upravo zahvaljujući gospodinu Petroviću sa saradnicima, koji su imali sluha i htjeli da izađu u susret. Takav stav imamo i on i ja do dana današnjeg”, istakao je Ćurić.

Istakao je da su mnogim programima obuhvaćene boračke kategorije.

Dejan Bodiroga, predsjednik Boračke organizacije Trebinje, juče je ustvrdio da su borci zapostavljeni i da su, nakon sastanka ovih kategorija za istočnohercegovačku regiju, donijeli zaključak da su samo djelimično zadovoljni onim što je Vlada RS obećala demobilisanim borcima, računajući i mjesečni dodatak u visini od pet maraka po jednom mjesecu provedenom u zoni borbenih djestava, kao i pomoć porodicama za čije se članove pred Sudom BiH vode procesi za ratne zločine.  

V.D./Nezavisne novine

Povezane vijesti

Sve što trebate da znate o boračkom dodatku u Republici Srpskoj

admin

GBO Trebinje: Apel Policijskoj upravi Trebinje

admin

“Već od ovog mjeseca isplata boračkog dodatka za nezaposlene borce”

admin