Grad Trebinje
Republika Srpska

“Već od ovog mjeseca isplata boračkog dodatka za nezaposlene borce”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi od ovog mjeseca mogla da počne isplata mjesečnog boračkog dodatka za nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske od prve do pete kategorije koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Odgovarajući na pitanja poslanika na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, Višković je precizirao da će isplata mjesečnog boračkog dodatka početi čim Boračka prganizacija Republike Srpske (BORS) dostavi Vladi spisak nezaposlenih demobilisanih boraca.

On je najavio donošenje izmjena Zakona o pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, jer, kako je naveo, ovo pitanje mora biti regulisano kroz zakon.

Višković je podsjetio da je na nedavnom sastanku sa predstavnicima BORS-a dogovoreno da za nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske od prve do pete kategorije bude obezbjeđen mjesečni borački dodatak, koji na godišnjem nivou iznosi oko 6,1 milion KM.

On je naveo da se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje nalazi 7 900 nezaposlenih demobilisanih boraca, te da ima i oko 19 000 nezaposlenih demobilisanih boraca koji nisu prijavljeni na Zavodu.

Srna

Povezane vijesti

Sve što trebate da znate o boračkom dodatku u Republici Srpskoj

admin

“Elektroprivreda RS” se obveznicama zadužuje na Bečkoj berzi

admin

Šeranić i Višković danima zasipaju javnost neistinama

admin

“Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje”

admin

Višković: Podstičemo proizvodnju mlijeka u Hercegovini

admin

Višković: Izgradnja hidroelektrane “Buk Bijela” nema veze sa Crnom Gorom

admin