Grad Trebinje
Uncategorised

“Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković govoreći o hapšenju direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljković zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, rekao je da očekuje vrlo brzo pred nadležnim institucijama da pokaže svoju nevinost ili pokaže dovoljno argumenata zbog čega ga neko na neki način optužuje.

“Ne bih volio da mi sada uđemo u donošenje presude prije presude. Nećemo se miješati u rad institucija, ali očekujemo da institucije u skladu sa zakonom rade korektno i da ako neko ima neku svoju odgovornost za to treba da odgovara, ako nema, ne smijemo nanositi nekome i njegovoj porodici nepopravljivu štetu”, istakao je Višković.

On je ponovio da institucije Srpske treba da rade svoj posao i da je to njegov stav od momenta preuzimanja Vlade Republike Srpske.

Višković je rekao da neće biti ugrožen rad Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, ističući da Institut ima dovoljno kadrova i da nije samo direktor koji nosi Institut.

“Institut će neometano da obavlja sve svoje zakonom predviđene poslove, te očekujem da Zeljković vrlo brzo riješi probleme koji mu se stavljaju na teret”, istakao je Višković.

SRNA

Povezane vijesti

“Elektroprivreda RS” se obveznicama zadužuje na Bečkoj berzi

admin

Šeranić i Višković danima zasipaju javnost neistinama

admin

Višković: Podstičemo proizvodnju mlijeka u Hercegovini

admin

Višković: Izgradnja hidroelektrane “Buk Bijela” nema veze sa Crnom Gorom

admin

Spremni zakoni za povećanje plata u Republici Srpskoj (Video)

admin

Vlada Srpske planira da mlade useli u napuštene komšijske kuće

admin