Grad Trebinje
Hercegovina

Višković: Podstičemo proizvodnju mlijeka u Hercegovini

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas poljoprivredno gazdinstvo Lazara Simikića kod Nevesinja i tom prilikom istakao da resorno ministarstvo i lokalna zajednica podstiču proizvodnju mlijeka u Hercegovini kroz nabavku novih grla i mehanizacije.

Nakon posjete Sikimićima u Miljevcu kod Nevesinja, Višković je rekao novinarima da je ovo imanje tipično poljoprivredno gazdinstvo, da tri generacije žive na ovom imanju i da se vidi da se od poljoprivrede može solidno živjeti.

Višković je naglasio kako je od načelnika opštine dobio informaciju da svake godine raste otkup milijeka za lokalnu mljekaru u Nevesinju.

On je dodao da porodica Simikić ima sve uslove za dobar život, vodu, struju i dobru zemlju koja je netipična za Hercegovinu.

– Došli smo kod Sikimića da pokažemo Republici Srpskoj da ljudi uz svoju očevinu, domaćinstvo i tradicionalno zanimanje mogu da obezbijede egzistenciju i da se živi od poljoprivrede – rekao je Višković.

Premijer je ukazao da je najveći problem napustiti svoje imanje, otići u gradske sredine i onda reći kako se od plate ne može živjeti, što je činjenica, pogotovo ako radi samo jedan član porodice, te se dolazi u poziciju da se teško živi.

On je Lazaru Sikimiću i njegovoj porodici poželio puno zdravlja uz nadu da će i njegovi nasljednici, unuci nastaviti porodičnu tradiciju na ovom imanju.

Lazar Sikimić, čija se porodica bavi poljoprivredom, rekao je novinarima da namjerava ostati na imanju dok je živ i baviti se poljoprivredom.

Simikić, koji je penzioner, kaže da obrađuje pet hektara zemlje i drži pet krava, te ističe da poljoprivreda nije jedini izvor prihoda za njegovu porodicu i da se od bavljenja poljoprivredom ne može obogatiti, već normalno živjeti.

SRNA

Povezane vijesti

“Elektroprivreda RS” se obveznicama zadužuje na Bečkoj berzi

admin

Šeranić i Višković danima zasipaju javnost neistinama

admin

“Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje”

admin

Višković: Izgradnja hidroelektrane “Buk Bijela” nema veze sa Crnom Gorom

admin

Spremni zakoni za povećanje plata u Republici Srpskoj (Video)

admin

Vlada Srpske planira da mlade useli u napuštene komšijske kuće

admin