Grad Trebinje
Republika Srpska

“Elektroprivreda RS” se obveznicama zadužuje na Bečkoj berzi

 „Elektroprivreda RS“ zadužiće se obveznicama na Bečkoj berzi u januaru iduće godine, potvrdio je јuče premijer RS Radovan Višković.

Na pitanje novinara da li je tačna informacija da će ERS emitovati obveznice u januaru na Bečkoj berzi, Višković je prvo pokušao da izbjegne odgovor navodeći da to javno preduzeće i da će oni to uraditi ako menadžment procijeni da treba.

Međutim, na ponovno pitanje novinara da li ima informaciju o tome, Višković je rekao da ima jer je Vlada većinski vlasnik ERS i menadžment je obavezan da dobije saglasnost od Vlade.

„Vlada je dala saglasnost. To je dobar test za ERS da na međunarodnom finansijskom tržištu se pokaže da li ima interesovanja za njenim obveznicama“, rekao je Višković i dodao da ERS značajne projekte finansira i iz vlastitih sredstava.

“Već je krenula investicija na Bistrici vrijedna 110 miliona evra i ona se u cijelosti finansira iz vlastitih sredstava ERS. Daj da ne poskupi struja za privredu, za domaćinstva, daj da radimo investicije. Moramo znati šta hoćemo”, rekao je Višković.

Višković nije želio otkriti ko je kupac obveznica RS koje je emitovala na Londonskoj berzi, navodeći da su ti podaci dostupni na toj berzi, iako takvih podataka nema na Londonskoj berzi.

Kazao je i da Vlada nije dala garanciju za otplatu tih obveznica.

capital.ba

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Šeranić i Višković danima zasipaju javnost neistinama

admin

“Zeljković da pokaže nevinost ili dovoljno argumenata zbog čega ga neko optužuje”

admin

Višković: Podstičemo proizvodnju mlijeka u Hercegovini

admin

Višković: Izgradnja hidroelektrane “Buk Bijela” nema veze sa Crnom Gorom

admin

Spremni zakoni za povećanje plata u Republici Srpskoj (Video)

admin

Vlada Srpske planira da mlade useli u napuštene komšijske kuće

admin