Grad Trebinje
Hercegovina

GOVEDARICA O DOKAPITALIZACIJI HET-a Vlast nastavlja uništavati Elektroprivredu

Jučerašnja najava Fadila Novalića da će Elektroprivrede sa sjedištem u FBiH kupovati akcije Hidroelektrana na Trebišnjici dodatno je poniženje građana koje nam je priredila aktuelna vlast samo tri dana nakon proslave tridesetog rođendana Republike Srpske.

Istakao je član Predsjedništva SDS, Vukota Govedarica.

– Vlasti predvođene SNSD su priredile poniženje Republike Srpske samo par dana nakon Dana Republike najavljujući da će krenuti u dokapitalizaciju Hidroelektrana na Trebišnjici nastavljajući uništavati ovaj vrijedni resurs Republike Srpske. Ovdje se ne radi se o dokapitalazaciji Elektroprivede, već o dokapitulaciji Republike Srpske koja je vođena politikom SNSD u zadnjih 16 godina – poruka je Govedarice.

Dodao je da se nada da građani vide “kakav je lažni patriotizam napravila ova struktura vlasti”.

– Nadam se i da je narod prepoznao razliku između SNSD „patriotizma“ i SNSD partiotizma. Do ove situacije nas je doveo SNSD lažni patriotizam i SNSD istinski partiotizam – poručio je Govedarica.

Istakao je da su “nedomaćinsko upravljanje energetskim sistemom Republike Srpske koje traje već 16 godina i lopovluk u preduzećima Elektroprivrede”, doveli do toga da danas prodajemo akcije HET najboljem ponuđaču, ne pitajući o kome se radi.

– Umjesto da u vrijeme svjetske energetske krize naša Elektoprivreda koja je naslijedila zdrave pogone i infrastrukturu iz prethodne države, iz svoje zarade investira u nove projekte, vlasti nas ponižavaju prodajući naše bogatstvo na berzanskim aukcijama. Dodiku očigledno ne smeta ni bošnjački novac ako njime treba da dobije izbore – rekao je Govedarica.

Ukoliko dođe do dokapitalizacije HET, dodaje on, vlasti mogu očekivati narod na ulicama.

– Hercegovina zavisi od proizvodnje električne energije i prodaja naših resursa jeste prodaja sudbine naroda u hercegovačkim opštinama i Dodik mora da zna da će imati snažan odgovor ako uđe u prodaju – zaključio je Govedarica.