Grad Trebinje
Hercegovina

Govedarica: Višković molio Novalića da ne kupuje akcije HET

Pošto opozicija u Republici Srpskoj nema namjeru da aktuelnu vlast vadi iz problema, onda je režimu jedino preostalo da tu ulogu odigraju njihovi partneri bez kojih SNSD ne može opstati, a to su SDA i HDZ.

To je saopštio Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS, komentarišući Viškovićev poziv Novaliću za održavanje zajedničke sjednice entitetskih vlada.

– Uski krugovi ljudi i zidovi koji imaju uši znaju da je Radovan Višković, prije par dana, slao svoje poklisare u Sarajevo kod Novalića da ga moli da ne izlazi na Banjalučku berzu i ne kupuje akcije HET (Hidroelektrana na Trebišnjici) kao što je Novalić najavio, a da li su Viškovićevi poklisari nosili pune bisage dukata, to ne bih znao reći. Doduše, ne bi me iznenadilo i da jesu, jer se i ranije izbjegavanje poniženja znalo plaćati suvim zlatom – sugerisao je Govedarica.

Ako Novalić prihvati poziv za održavanjem zajedničke sjednice, kazao je član Predsjedništva SDS, ostaje samo da se nadamo da ustupci koje će zbog sveukupne situacije Višković morati da pravi neće biti na štetu Republike Srpske i njenog naroda.

Govedarica ističe da poziv Radovana Viškoviću Fadilu Novaliću da se održi sjednica entitetskih vlada na kojoj bi se raspravljalo o nekoj aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH, ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

– Naravno, Viškovića žuljaju i sredstva od raspodjele akciza na gorivo koja su odavno blokirana pa bi sa Novalićem da vidi kako u blokadi da odblokira sredstva od akciza na gorivo koje su nam povećali 2018. godine svojom odlukom upravo SNSD, SDA i HDZ iako tada nisu bili u zvaničnoj koaliciji – zaključio je Govedarica, saopšteno je iz SDS.

srpskainfo.com