Grad Trebinje
Region

Grad Beograd se pravda: Nismo zvali Vuletu na balkon jer smo čuli da ne bi došla

Gradski zvaničnici “gase požar” posle objašnjenja atletičarke Ivane Vulete zašto i ona nije bila na balkonu Skupštine Grada da proslavi medalju.

Najbolja srpska atletičarka je na Tviteru kratko poručila: Ja samo ne idem nigde nepozvana. Između ostalog“.

Iz uprave Grada Beograda sada objašnjavaju da nisu direktno kontaktirali Vuletu, već da su čuli od treće osobe da ona ne želi da dođe. I onda su odlučili da je ne pozovu.

„Na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, odmah nakon osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici Ivane Vulete, pozvao sam predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića i uputio sam mu čestitke tim povodom. Obavestio sam ga o mogućnosti i naše spremnosti i želje da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom atletskom savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine Grada Beograda. Kako mi je preneo predsednik saveza Jevrosimović, Ivana se zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja“, izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, prenosi Beoinfo.

Sekretarijat za sport i omladinu dodaje da se za buduće dočeke donosi nova odluka kako „ne bi ubuduće bilo zloupotrebe i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz Gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće“.

Prema toj odluci, svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su svetska prvenstva, evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih bude organizovan svečani doček ispred Skupštine Grada Beograda, mogu to i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport i omladinu za organizaciju ovih događaja.

„Grad Beograd će svim sportistima podjednako izlaziti u susret i davati na raspolaganje organizacione i druge kapacitete koje poseduje. Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisiti od naših građana i mi na to, kao ni do sada, nismo mogli niti ćemo moći da utičemo”, navedeno je u izjavi gradskog sekretara za sport i omladinu Nikole Penića.

Redakcija portala Sportklub pitala je Grad Beograd zašto poseban doček nije oragnizovan za Vuletu, odbojkašice, juniorsku košarkašku reprezentaciju, Angelinu TopićAdriana Vilagosa i sve ostale sportiste koji su ovog leta osvojili medalje. Ogrovor, međutim, nisu dobili.

Komentar