Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

HEROJSKI PODVIG POLICAJACA IZ NEVESINJA U zadnji tren spasili Slovenku koja se izgubila na skijanju

Pripadnici Policijske stanice Nevesinje juče su spasili život državljanke Slovenije koja se dva dana ranije izgubila prilikom skijanja.

Naime, juče oko 13.50 časova, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Nevesinje obratila se državljanka  Slovenije i tom prilikom prijavila da je 11. februara iz Mostara otišla na skijanje u mjestu Podveležje, te da se nakon jake sniježne oluje izgubila.

– Rekla je da je u jako teškom zdravstvenom stanju i da strahuje da neće preživjeti još jednu noć napolju. Odmah po zaprimanju prijave, policijski službenici Policijske stanice Nevesinje, organizovali su potragu u rejonu planine Velež – rekli su u PU Trebinje.

Nakon opsežne pretrage terena od strane policije i pripadnika Civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice opštine Nevesinje, oko 18 časova na lokalitetu Brasina pronađeno je žena za kojom se tragalo.

Nakon pronalaska i evakuacije, oni su je predali pripadnicima službe hitne pomoći Doma zdravlja Mostar radi ukazivanja ljekarske pomoći i dalje hospitalizacije.

srpskainfo.com