Trebinje

Izgradnja aerodroma Trebinje počinje na proljeće

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Radovi na projektu “Aerodrom Trebinje” biće nastavljeni idućeg mjeseca, iako su i epidemiološka situacija, ali i određene promjene u ministarstvima u Srbiji uslovile da se sve uspori, pišu “Nezavisne”

Potvrdili su to i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prilikom nedavne posjete Trebinju.

“S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sam razgovarao na tu temu i dobio uvjeravanja da tu neće biti odustajanja i pored nekih formalnosti koje su usporile projekat, kao i pandemije, za koju ne želimo da nam bude izgovor”, rekao je tada Dodik.

Takva uvjeravanja je, kako kaže, dobio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji ne negira da je korona zaista usporila projekat, kao i činjenica da je došlo do promjena u određenim ministarstvima u Republici Srbiji u prethodnom periodu, ali je važno da se on nastavlja.

“Ono što je najbitnije jeste da se od projekta nije odustalo i dobili smo najavu od novog ministra da radovi počinju na proljeće, tako da mi već očekujemo da u narednom periodu počne realizacija, jer smo i, što se tiče grada Trebinja, izvršili sve svoje obaveze, kojih i nije bilo pretjerano puno”, navodi Ćurić.

On kaže da je preko Republičke uprave Civilne zaštite deminiran teren na dvije lokacije na kojima je bilo zaostalih eksplozivnih naprava iz proteklog rata, gdje je jedna lokacija bila prioritetnije jer je podrazumijevala uži dio oko piste, ali je riješena i druga, dalja lokacija.

Ćurić kaže da ima i informacije da je Geodetska uprava uradila svoj dio posla, izašla je na teren, procijenila kompletnu površinu, ustanovila vlasnike parcela i ostaje da se uradi eksproprijacija.

“Stiže nam i lijepo vrijeme, pa možemo krenuti u realizaciju, a kako smo informisani, i Republika Srbija je obezbijedila novac za početak realizacije, tako da se mi u Trebinju nadamo da će do kraja ove godine dobar dio poslova biti odrađen, ako ne i u kompletu”, kazao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, važno je da se realizuje ovaj projekat, koji je istorijski i za Republiku Srpsku i cijelu Hercegovinu, jer će potpuno promijeniti sliku cjelokupnog regiona, bez obzira na to što se u blizini Trebinja nalazi nekolika aerodroma, ali udrugim državama.

On je izrazio zadovoljstvo što će, osim povećanog priliva turista, te mogućnosti brže komunikacije sa cijelim svijetom, aerodrom u Trebinju značiti otvaranje novih radnih mjesta.

Nezavisne


  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Povezane vijesti

Da li će BiH pružiti ruku Srbiji kao što je Turskoj (Video)

admin

Dodik ohrabren nastojanjima da se ubrza izgradnja aerodroma u Trebinju

admin

Golić: Biće ubrzane procedure vezane za Aerodrom

admin

Odabran projektant Aerodroma Trebinje – Posao povjeren banjalučkom Institutu za građevinarstvo IG, vrijednost ugovora 68 miliona dinara

admin

Vučić: Gradićemo moderan aerodrom, da može da pobjeđuje konkurenciju

admin

Auto-put Banjaluka-Beograd i aerodrom Trebinje strateški ciljevi Srpske i Srbije

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više