Grad Trebinje
Trebinje

Izgradnja aerodroma Trebinje počinje na proljeće

Radovi na projektu “Aerodrom Trebinje” biće nastavljeni idućeg mjeseca, iako su i epidemiološka situacija, ali i određene promjene u ministarstvima u Srbiji uslovile da se sve uspori, pišu “Nezavisne”

Potvrdili su to i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prilikom nedavne posjete Trebinju.

“S predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sam razgovarao na tu temu i dobio uvjeravanja da tu neće biti odustajanja i pored nekih formalnosti koje su usporile projekat, kao i pandemije, za koju ne želimo da nam bude izgovor”, rekao je tada Dodik.

Takva uvjeravanja je, kako kaže, dobio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji ne negira da je korona zaista usporila projekat, kao i činjenica da je došlo do promjena u određenim ministarstvima u Republici Srbiji u prethodnom periodu, ali je važno da se on nastavlja.

“Ono što je najbitnije jeste da se od projekta nije odustalo i dobili smo najavu od novog ministra da radovi počinju na proljeće, tako da mi već očekujemo da u narednom periodu počne realizacija, jer smo i, što se tiče grada Trebinja, izvršili sve svoje obaveze, kojih i nije bilo pretjerano puno”, navodi Ćurić.

On kaže da je preko Republičke uprave Civilne zaštite deminiran teren na dvije lokacije na kojima je bilo zaostalih eksplozivnih naprava iz proteklog rata, gdje je jedna lokacija bila prioritetnije jer je podrazumijevala uži dio oko piste, ali je riješena i druga, dalja lokacija.

Ćurić kaže da ima i informacije da je Geodetska uprava uradila svoj dio posla, izašla je na teren, procijenila kompletnu površinu, ustanovila vlasnike parcela i ostaje da se uradi eksproprijacija.

“Stiže nam i lijepo vrijeme, pa možemo krenuti u realizaciju, a kako smo informisani, i Republika Srbija je obezbijedila novac za početak realizacije, tako da se mi u Trebinju nadamo da će do kraja ove godine dobar dio poslova biti odrađen, ako ne i u kompletu”, kazao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, važno je da se realizuje ovaj projekat, koji je istorijski i za Republiku Srpsku i cijelu Hercegovinu, jer će potpuno promijeniti sliku cjelokupnog regiona, bez obzira na to što se u blizini Trebinja nalazi nekolika aerodroma, ali udrugim državama.

On je izrazio zadovoljstvo što će, osim povećanog priliva turista, te mogućnosti brže komunikacije sa cijelim svijetom, aerodrom u Trebinju značiti otvaranje novih radnih mjesta.

Nezavisne

Povezane vijesti

Ryanair najavio 79 linija iz Hrvatske, evo u koje gradove možete iz Dubrovnika

admin

AIR Serbia i ovog ljeta leti prema Dubrovniku i još pet hrvatskih aerodroma, evo detalja

admin

Dobroslavić o gradnji aerodroma u Trebinju: Ne želimo se miješati u njihovu odluku, ali nije nam drago

admin

Franković ponovo o aerodromu Trebinje: Srbija ima neke namjere za koje ne znamo kakve su

admin

Freebird pokreće 13 charter linija iz Dubrovnika, evo prema kojim gradovima

admin

Što kažu Dubrovčani o gradnji trebinjskog aerodroma?

admin