Grad Trebinje
Trebinje

Karavan mimoze prošetao trebinjskim ulicama (FOTO + VIDEO)

Karavan mimoze iz Herceg Novog sa mažoretkinjama i gradskom muzikom prodefilovao je danas ulicama Trebinja, čime je najavljen “Praznik mimoze”.

Defile karavana sa uličnom gradskom muzikom, ansamblom mažoretkinja i trombonjerima krenuo je ispred hotela “Leotar”, preko Kamenog mosta i Dučićeve ulice do platoa ispred Kulturnog centra Trebinje, gdje je održan prigodan program.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je novinarima da je Karavan mimoze obišao mnogo gradova, a u Trebinju je tradicionalno sedam dana prije ovog mimoze u Herceg Novom.

“Od 17. februara do 4. marta pripremljen je spektakl, organizacioni odbor je pripremio fantastičan praznik sa dosta inovacija”, rekao je Katić.

On je pozvao sve ljude iz Trebinja i Republike Srpske da dođu na otvaranje “Praznika mimoze” 17. februara.

“Biće velika povorka, gdje će učestvovati mažoretkinje, gradska muzika, maškare i biće priređen koncert Marije Šerifović. Već 18. februara u Baošićima će biti organizovana velika svečanost. Biće to fešta od mimoze, ribe i vina gdje očekujemo 20.000 do 30.000 posjetilaca”, rekao je Katić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je Karavan mimoze u Trebinju, kojim se najavljuje Praznik mimoze u Herceg Novom, okupio veliki broj građana i turista.

On je dodao da ovakvi događaji mnogo znače i Trebinju, te da je ovo prilika da se već najavi turistička sezona u ovom gradu.

(SRNA / Foto: SRNA)

Komentar