Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

KARTICE ZA PENZIONERE od danas se mogu preuzeti u prodavnici “Treća dob”

Korisnici kartice „Penziner plus“, koji pripadaju subvencionisanim kategorijama, od danas mogu preuzeti svoju karticu u objektu prodavnice „Treća dob“, u zgradi autobuske stanice, sa kojom mogu ostvariti popust i do 50 odsto.

„Pravo na karticu imaju svi penzioneri stariji od 60 godina, a čije penzije ne prelaze 404 KM, koliki je iznos prosječne penzije u RS. Penzioneri koji imaju penziju do 200 KM imaće popust od 50 odsto prilikom kupovine, za penzije do 300 KM popust je 35 odsto, a oni sa penzijom do 404 KM imaće 25 odsto popusta na artikle u našoj prodavnici“, pojašnjava Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda grada Trebinja, u okviru koga djeluje prodavnica za najstariju populaciju.

On je podsjetio da će se u narednom periodu izdavati i kartice za korisnike invalidskih penzija koji imaju manje od 60 godina, kao i da pravo kupovine u ovoj specijalizovanoj prodavnici imaju i penzioneri koji ne pripadaju subvencionisanim kategorijama, a koji će plaćati punu cijenu ponuđenih artikala.

Dutina navodi da će se popust obračunavati na kasi, zavisno od subvencionisane kategorije kojoj penzioner pripada.

„Da bi mogli da preuzmu personalizovanu karticu, penzioneri treba da dođu u našu prodavnicu, da pokažu ličnu kartu i posljednji ček od penzije, a prilikom kupovine treba da pokažu samo karticu. Za one penzionere koji ne mogu da dođu lično, potrebno je ovjeriti izjavu da će treće lice, uz ličnu kartu, koristiti njihovu karticu“, kaže direktor Agrarnog fonda grada Trebinja.

Ističe da se u prodavnici „Treća dob“ može kupiti više od 50 artikala, osnovne životne namirnice, higijenski artikli i ostali proizvodi koji se svakodnevno koriste u domaćinstvu, a koji će dobro doći za naše najstarije sugrađane, od kojih njih blizu 4.000 ima penziju manju od republičkog prosjeka – 404 KM.

„U skladu sa potrebama i zahtjevima, proširivaćemo asortiman proizvoda, tu smo da obezbijedimo najbolje za našu penzionersku populaciju“, kaže Dutina.

Radno vrijeme prodavnice „Treća dob“ je od 8 do 18 časova, osim nedjelje, a za ovaj projekat iz budžeta grada biće izdvajano oko 500.000 KM na godišnjem nivou.

Radio Trebinje

Povezane vijesti

Siromaštvo steže obruč oko Srpske: Većina penzionera ŽIVI U BIJEDI, mnogi radnici jedva preživljavaju

admin

Otvorena prodavnica za penzionere, prva u regionu (Video)

admin

Otvorena prodavnica za penzionere, popust i do 50 odsto

admin