Grad Trebinje
Region

KO JE P*RNO POSLANIK IZ SKUPŠTINE Usred rasprave o Kosovu, gledao je FILMOVE ZA ODRASLE (Video)

Poslanik Zvonimir Stević (66) za koga tviteraši tvrde da je u Narodnoj skupštini tokom rasprave o Kosovu i Metohiji gledao eksplicitni porno sadržaj, član je skupštinskog Odbora za KiM, kao i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i zamenik člana Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Činjenica da je član Odbora za Kosovo i da mu kao mesto prebivališta stoji Priština, čine njegov potez još šokantnijim! Jer, imajući to u vidu, Stevićeva je još veća odgovornost što je podsticao svoje najniže pobude usred diskusije baš o kosovskom pitanju i evropskom planu za pregovore Beograda i Prištine.

Pored ostalih funkcija, Stević je i član poslaničke grupe SPS-a u već nekoliko saziva parlamenta i što je najgore predsednik pokrajinskog odbora socijalista za KiM?!

Takođe, Stević je i član skupštinske grupe prijateljstva sa Angolom, Dominikanskom Republikom, Irakom, Turskom, Kazahstanom, Kamernunom, Kanadom, Komorima, Filipinima, Lesotom, Luksemburgom, Meksikom, Peruom, Finskom, Belorusijom, Libijom i Argentinom.

Inače, na zvaničnom sajtu Narodne skupštine piše da je Stevićevo mesto prebivališta Priština, ali je malo verovatno da trenutno živi u tom gradu.

Stević se poslednjih godina retko kad pojavljivao u javnosti. Poznato je da je 2016. godine kao narodni poslanik zatražio od Ministarstva kulture i informisanja i Kancelarije za KiM odgovor na pitanje šta će preduzeti da spreče gašenje “Jedinstva” kao jedinog srpskog glasila na KiM?

Prvi posao – novinar “Jedinstva”

Tom prilikom Stević je otkrio da je nekada radio kao novinar “Jedinstva”.

– S obzirom na to da sam prvo radno angažovanje imao upravo u tom listu kao novinar duboko sam potresen i samom pomisli da bi „Jedinstvo“ moglo biti ugašeno. Koliko ja znam javno preduzeće “Panorama“ je zakonski, legalno i uspešno transformisano u Ustanovu sa obavezom da izdaje Jedinstvo i časopis za književnost i kulturu “Stremljenja“. Dakle, Vlada je svojom odlukom pronašla pravo, jedino i pravno korektno rešenje za opstanak “Jedinstva”. Upoznat sam da su medijska javnost u Srbiji i nevladin sektor prilikom javne rasprave o Zakonu o informisanju podržali član Zakona o informisanju za osnivanje Ustanove “Panorama” upravo zbog opstanka lista “Jedinstvo”. Iz napred rečenog jasno se vidi da je Vlada jasno prepoznala javni interes i značaj ovog lista za Srbe na KiM – rekao je, između ostalog, te 2016. godine Stević.

Komentar