Grad Trebinje
Region

Ko je ubio Olivera? Građani i opozicija u protestnoj šetnji

Građani i opozicionari organizovali su šetnju kojom su odali počast Oliveru Ivanoviću, ubijenom na današnji dan 2018. godine i još jednom pitali ko je odgovoran za likvidaciju političara iz Kosovske Mitrovice.

Protestni skup počeo je na Andrićevom vencu, a građani su išli do Trga republike, a zatim i do RTS. Građani i lideri opozicije otišli su zatim do Crkve Svetog Marka, gde su šetnju završili paljenjem sveća za Olivera.

Mila Popović i Dragan Đilas FOTO: Direktno.rs

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda i opozicioni političar sa Kosova i Metohije, ubijen je 16. januara 2018. godine hicima iz vatrenog oružja sa leđa. Iako su vlasti u Srbiji isticale kako će se ceo slučaj rešiti ekspresno, evo prošlo je četiri godine kako odgovora nema.

– Odgovoran je čovek koji je napravio hajku na Olivera, koji je snimio spot, dao nalog da se spot emituje, zaštitio ljude koji su mu pretili i svojim ponašanjem sprečio da se otkriju nalogodavci i izvršioci atentata. Oliver je bio čovek koji se zalagao za normalno bavljenje politikom, i kao takav je stradao. Naša odgovornost, kao buduće vlasti u ovoj zemlji, je da otkrijemo nalogodavce. I mi ćemo to i učiniti – rekao je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za Nova.rs.

Da podsetimo, Oliver Ivanović je, kao što smo napomenuli, ubijen 16. januara 2018. godine pucnjima sa leđa. Iako su lekari sve činili da mu spasu život, nisu uspeli.Građani su se prvo okupili ispred Predsedništva FOTO: Direktno.rsGrađani su se prvo okupili ispred Predsedništva FOTO: Direktno.rs

Napomenimo i to, ubistvo je usledilo samo koji mesec posle skandaloznog spota na televiziji Pink, gde je nacrtana meta na čelu Oliveru i gde je on do krajnje mere satanizovan i provučen kroz blato. Nalogodavci tog sporta do dana današnjeg nisu poznati.

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović sumnjiče se da su bili na čelu kriminalne grupe, čije je delovanje dovelo do ubistva Ivanovića.