Grad Trebinje
Region

Koprivica ugrožen, dobio policijsku zaštitu

“Ne može se isključiti mogućnost napada, pa je do konačne procjene ANB-a obezbijeđena asistencija policije”

Zbog prijetnji koje je dobijao funkcioneru Demokrata i nosiocu liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić” Momu Koprivici je ugrožena bezbjednost pa je do konačne odluke Agencije za nacionalnu bezbjednost dobio privremnu policijsku pratnju, potvrđeno je “Vijestima”.

Policija motri na Koprivicu, ali i na njegovu kuću nakon što su Demokrate uputile dopis v.d direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu.

Iz te partije su prije pet dana saopštili da je Koprivica ugrožena ličnost broj jedan u Crnoj Gori, jer je dobio ozbiljne prijetnje na društvenim mrežama. U prostorije Demokrata u Nikšiću, kako su objavili, dolazio je i brat kontrovernog biznismena Branislava Mićunovića koga su Koprivica i funkcioneri te partije javno prozivali i povezivali sa pritiscima na njihove aktiviste u Nikšiću.

Predsjednik Kluba poslanika u Skupštini “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović je nakon tih događaja uputio pismo Brđaninu, potvrđeno je iz pres službe Demokrata, koji u odgovoru navode da je iz nikšićka policija odmah reagovala.

“Iz Centra bezbjednosti Nikšić je saopšteno da se ne može isključiti napad na tijelo i život Moma Koprivice, te je, do konačne procjene ANB-a, obezbijeđena asistencija policije na način što će se motriti njegovo mjesto prebivališta i mjesto trenutnog boravka od strane nekoliko pripadnika Centra bezbjednosti Nikšić,” navode Demokrate.

Oni podsjećaju da je u pismu Brđaninu od 4. 3. 2021. Bogdanović podsjetio na, kako tvrde, kontinuitet napada i sve neprijatnosti koje je, tokom trajanja kampanje pred lokalne izbore u Nikšiću doživio Koprivica. Takođe i, dodaju, svi koji su, na određeni način, bili povezani sa njim – počevši od funkcionera Demokrata Krsta Radovića, zatim Gordane Radović, savjetnice premijera za ekonomska pitanja sa čijim su pokretom Demokrate u koaliciji.

Navode i slučaj “atakovanja na imovinu” Milinka Mušikića, na čijem imanju je bilbord te koalicije, te Igora Ćetkovića čiji je auto zapaljen.

“Od Bogdanovićevog pisma Brđaninu do njegovog pravovremenog odgovora, bezbjednosna situacija poslanika Demokrata, Koprivice, dodatno je usložnjena i prijetnjama koje su, sa više adresa, upućene Koprivici na društvenim mrežama. Sreten Lakićević, čije se ime i prezime nalazi na spisku zaposlenih u Opštini Danilovgrad, na Facebooku je napisao: “Koprivica ispunio si sve uslove da ti se Brano u…. u život. Neka ti je sa srećom jer će ti trebati ko nikad do sada”. Sa naloga Gorana Vukadinovića napisano je: “Jel neko javio ovome momku da su ga olelekali a on to još ne zna…” A sa naloga koji se hrabro potpisuje kao Don Lukezi poslata je poruka-komentar: “Momo mnogo mlatiš mrak će te pojest”,” podsjeća se u odgovoru “Vijestima”.

I forma i sadržina ovih poruka ali i izabrani pseudonimi, kako navode, jasno sugerišu da se Koprivici šalju iz kriminalnog miljea.

Demokrate su zahvalile Centru bezbjednosti Nikšić, kao i v.d. direktoru Uprave policije na, kako navode, pravovremenoj reakciji.  

vijesti.me