Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Kvinta danas na sastanku sa zvaničnicima Srpske: Kakvu poruku šalju svjetske sile?

Danas će, kako Klix.ba saznaje, biti održan sastanak ambasadora Kvinte s visokim funkcionerima Republika Srpske.

Sastanku će prisustvovati ambasadori SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Evropske unije.

Oni su na razgovor pozvali predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, premijera Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS-a Nedeljka Čubrilovića. Za sada nema informacija da će sastanku prisustvovati i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pretpostavka je da će glavna tema biti opasna retorika i najave zvaničnika iz Srpske, tačnije Milorada Dodika i njegovih saradnika, o povlačenju nadležnosti s državnog nivoa i sve ono što izgovara proteklih dana, sedmica i mjeseci. Takođe, tu je i blokada institucija BiH kroz bojkot glasanja na sjednicama Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i Parlamenta BiH.

Na sastanku će sigurno razgovarati i o sankcijama koje spremaju Sjedinjene Američke Države za sve one koji se bave korupcijom, štete interesima svih građana Bosne i Hercegovine i podrivaju Dejtonski mirovni sporazum. Tu je i nepriznavanje visokog predstavnika Christiana Schmidta te zakoni koje je donijela NSRS o nepriznavanju odluka visokih predstavnika.

Definitivno da je Kvinta odlučila ukazati funkcionerima Srpske da sve što rade u posljednje vrijeme izaziva ogromnu krizu u cijeloj zemlji.

Inače, lider SNSD-a Milorad Dodik sinoć je najavio sastanke funkcionera iz Srpske s predstavnicima međunarodne zajednice, iako se, što je zanimljivo, Dodik ne želi sastajati s liderima SDA i HDZ-a uz prisustvo stranih diplomata.

KLIX