Grad Trebinje
Izdvojeno Ostali sportovi

LANA PUDAR ZA ISTORIJU Talentovana Mostarka osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu

Lana Pudar, najbolja plivačica iz BiH osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Ona je isplivala svoje najbolje vrijeme 2:04.88 što je bilo i više nego dovoljno za treću poziciju u trci 200 metara delfin stilom

Mlada Mostarka je nastupila u trci za medalju nakon što je jutros ponovo ispisala istoriju bh. plivanja izborivši prvo finale na svjetskim prvenstvima. S vremenom 2:06.07 Pudar je zauzela četvrto mjesto i tako na odličan način najavila finale.

Ispred Lane završila je svjetska prvakinja Yufei Zhang iz Kine s vremenom 2:03.01, dok je srebro otišlo u Sjedinjene Američke Države za Charlotte Hook (2:04.35).

Bh. plivačica je nastupila u finalu kao ubjedljivo najmlađa takmičarka i startovala je u stazi broj šest. Pudar je zabilježila vrijeme 2:04.88 što je bilo dovoljno za veliki uspjeh i istorijsku bronzu na smotri najboljih plivačica svijeta u malim bazenima.

U konkurenciji 998 plivača i plivačica boje Bosne i Hercegovine brani četvero takmičara – Lana Pudar (u diciplinama 50 m delfin, 100 m delfin, 200 m delfin) i Iman Avdić (400 m slobodno, 200 m mješovito, 400 m mješovito) te Emir Muratović (50 m delfin, 50 m slobodno, 100 m slobodno) i Nikola Bjelajac (50 m delfin, 100 m delfin i 200 m delfin).

Prva od bh. predstavnika juče je nastupila 14-godišnja Sarajka Iman Avdić, koja je u kvalifikacijama discipline 400 m mještovito postigla 27. vrijeme rezultatom četiri minute i 47,42 sekunde.

Povezane vijesti

Pogledajte zlatnu trku Lane Pudar (Video)

admin

Crnogorci pišu o Pudar: Kćerka bivšeg golmana Sutjeske plivačko čudo iz Mostara

admin

Čudesna Lana Pudar ostvarila još jedan sjajan rezultat: Prvo mjesto u Turskoj, a četvrto u Evropi

admin

Pudar: Bronzana medalja je kruna godine

admin

Rađanje šampionke Lane Pudar: Fotografija koja priča priču

admin

Lana Pudar i Jovan Lekić: Državo, probudi se, čestitke nisu dovoljne

admin