Grad Trebinje
Republika Srpska

Lideri opozicionih stranaka ne idu u Prijedor na potpisivanje koalicionog sporazuma

Lideri opozicionih partija SDS, PDP, SPS i Liste za pravdu i red neće se pojaviti danas u Prijedoru da sa predsjednikom DNS, Nenadom Nešićem potpišu koalicioni sporazum o izborima za gradonačelnika, saznaje Srpskainfo.

Naš izvori tvrde da je to posljedica podjela među opozicijom na jučerašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, mada je objašnjenje da neki od njih ne mogu da prisustvuju “zbog neizostavnih, ranije preuzetih obaveza”.

Kao što je poznato, poslanici DNS su ostali u skupštunskoj sali i glasali kao i poslanici vladajuće koalicije, pravdajući to interesima Srpske, dok su parlamentarci SDS, PDP i SPS otišli sa sjednice i nisu bili na glasanju, nakon verbalnog okršaja Milorada Dodika sa nekima od njih.

– Koalicioni sporazum za Prijedor će biti potpisan, ali neće doći lideri stranaka Mirko Šarović, Branislav Borenović, Goran Selak ni Nebojša Vukanović. Umjesto njih prisustvovaće predsjednici gradskih ili regionalnih odbora i tehnička lica ovlaštena za potpis. Povod je jučerašnja sjednica i činjenica da DNS nije sa ostatkom opozicije usaglasio djelovanje u Narodnoj skupštini – kaže naš sagovornik.

Potpisivanje koalicionog sporazuma, čini je domaćin DNS, planirano je za 12 časova u hotelu „Prijedor“.

Ime zajedničkog kandidata za gradonačelnika još nije objavljeno.