Republika Srpska

Lukač najavio nove akcije: Kriminalcima nema mjesta i neće ih biti u MUP-u Srpske


Ministar uutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras da se može očekivati još policijskih akcija u kojima neće biti pošteđeni ni pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Lukač je, gostujući u programu RTRS, kazao da je nedavna akcija “Transporter” u kojoj su uhapšeni i neki pripadnici tog ministarstva dugo pripremana.

“Za ovu akciju pripreme su vršene jedan duži period, ali istovremeno i za neke druge akcije koje će uslijediti”, kazao je Lukač, navodeći da neće biti zaštićenih u MUP-u Republike Srpske.

“Svi oni pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve kontakte, bilo kakve relacije, bilo kakve radnje ili poslove sa kriminalcima biće otkriveni, pricesuirani i kažnjeni. Pozivam sve pripadnike MUP-a da budu policajci da budu odgovorni u svom radu i da nemaju nikakve kontakte sa kriminalcima, jer ćr biti procesuirani i kažnjeni više nego sami kriminalci”, istakao je Lukač.

On je rekao da je posao policajca da štite građane, a ne da zbog svog ličnog interesa ili bilo kakvih drugih interesa imaju kontakte sa kriminalcima.

“Nastavićemo ove akcije veoma brzo. Nažalost, već prema informacijama koje sada imamo, biće u tim akcijama i uhapšenih pripadnika MUP-a, ali oni su se odlučili na svoj put, sve su to odrasli ljudi i moraju odgovarati za ono što su radili i suočiti sa posljedicama svojih dijela”, kazao je Lukač.

(BN) 


Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više