Grad Trebinje
Republika Srpska

Lukač najavio nove akcije: Kriminalcima nema mjesta i neće ih biti u MUP-u Srpske

Ministar uutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras da se može očekivati još policijskih akcija u kojima neće biti pošteđeni ni pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Lukač je, gostujući u programu RTRS, kazao da je nedavna akcija “Transporter” u kojoj su uhapšeni i neki pripadnici tog ministarstva dugo pripremana.

“Za ovu akciju pripreme su vršene jedan duži period, ali istovremeno i za neke druge akcije koje će uslijediti”, kazao je Lukač, navodeći da neće biti zaštićenih u MUP-u Republike Srpske.

“Svi oni pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve kontakte, bilo kakve relacije, bilo kakve radnje ili poslove sa kriminalcima biće otkriveni, pricesuirani i kažnjeni. Pozivam sve pripadnike MUP-a da budu policajci da budu odgovorni u svom radu i da nemaju nikakve kontakte sa kriminalcima, jer ćr biti procesuirani i kažnjeni više nego sami kriminalci”, istakao je Lukač.

On je rekao da je posao policajca da štite građane, a ne da zbog svog ličnog interesa ili bilo kakvih drugih interesa imaju kontakte sa kriminalcima.

“Nastavićemo ove akcije veoma brzo. Nažalost, već prema informacijama koje sada imamo, biće u tim akcijama i uhapšenih pripadnika MUP-a, ali oni su se odlučili na svoj put, sve su to odrasli ljudi i moraju odgovarati za ono što su radili i suočiti sa posljedicama svojih dijela”, kazao je Lukač.

(BN)